dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeSportParalympics 2024 lonken: Maarten ter Hofte naar Turkije

Paralympics 2024 lonken: Maarten ter Hofte naar Turkije

Goor – Rolstoeltennisser Maarten ter Hofte (18) verheugt zich alweer op zijn volgende twee toernooien in Antalya, Turkije vanaf 7 april. Zijn droom, deelname aan de Paralympics in Parijs in 2024, is niet van zijn netvlies te slaan. Terecht, want de zeer getalenteerde maar uiterst bescheiden Maarten heeft het in zich. Op de wereldranglijst staat hij nu op plaats 121. Een stijging van bijna 100 plaatsen binnen een jaar.

Om naar de Paralympics te mogen, moet hij zich bij de 30 beste rolstoeltennissers van de wereld scharen. Dat betekent dus zoveel mogelijk toernooien spelen en punten pakken. Recentelijk plaatste Maarten twee foto’s op Facebook. Eén vanwege het behalen van zijn rijbewijs en één met een foto van zijn sinds kort aangeschafte auto. Erg fijn voor zijn ouders, die nu eindelijk wat tijd over hebben voor andere dingen omdat Maarten nu zelf naar zijn trainingen kan rijden. Reacties waren echter dat iedereen dacht dat hij die auto had bekostigd met de opbrengsten uit zijn tenniswedstrijden, maar niets is minder waar.

Steun ons Hoftalent!
Een snelle rekensom leert dat zijn twee toernooien in Turkije minimaal 1900 euro kosten. Komt nog bij dat de ITF (Internationale Tennis Federatie) de toernooi-inschrijfkosten bijna verdubbeld heeft. Dit baart met name Maarten en zijn ouders zorgen want in combinatie met de stijgende benzine- en gasprijzen is zijn budget dan al bijna op. Het zou toch zo zonde zijn als dit talent verloren gaat om financiële redenen. De stichting die voor Maarten in het leven is geroepen, Stichting Wheelchairtennis Maarten ter Hofte , heeft meerdere sponsoropties, onder andere uw bedrijfsnaam op zijn auto, waarmee hij door heel Nederland rijdt. Natuurlijk gaat de meeste aandacht nu uit naar de vluchtelingen uit Oekraïne, maar laten we ons Hoftalent ook niet vergeten. Kijk op zijn website www.maartenterhofte.nl voor de sponsormogelijkheden of neem contact op via 06- 41466155.    

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws