zaterdag, 2 juli 2022
spot_img
HomeSportPassend Sporten valt in de prijzen: “Dit helpt ons enorm”

Passend Sporten valt in de prijzen: “Dit helpt ons enorm”

FC Twente, scoren in de wijk heeft zondag de derde prijs gewonnen voor beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Scoren in de wijk won deze prijs (20.000 euro) voor het project Passend Sporten, een project voor kinderen die tussen de reguliere sporten en G-sporten vallen.

Doel en belang van Passend sporten

Passend Sporten is ontstaan door berichten van gemeenten en sportverenigingen. Jelle Schiphorst, projectleider van Passend Sporten: “Vanuit de gemeente en verschillende clubs kregen wij het bericht dat kinderen met gedragsproblemen bij verenigingen buiten de boot vielen. De stap naar een club bleek heel erg groot te zijn, dat was voor ons een reden om te starten met dit project.”

Via een traject van 18 weken worden kinderen voorbereid op een stap naar een sportclub. In groepen van 15 komen de kinderen elke week samen om te sporten. “In het sporten kom je allerlei verschillende situaties tegen, er is fysiek contact en er is sociaal contact. Deze kinderen vinden dat in het begin heel erg lastig. Zij komen hierdoor sneller thuis te zitten en onttrekken zich zo aan de maatschappij. Wij proberen hen wat meer handvaten te bieden om de stap richting een sport wat eenvoudiger te maken. Je ziet de kinderen in het begin vaak verlegen binnenkomen en op het eind zie je dat ze zich op bepaalde vlakken goed hebben ontwikkeld. Het ene kind wil graag leren samenspelen, de ander wil graag sporten en de ander wil van zijn angsten afkomen.”

Toekomst

Het project Passend Sporten heeft veel aan de prijs. “Dit bedrag helpt ons enorm, we kunnen nu kijken of wij het project definitief kunnen wegzetten in Hengelo en kunnen uitbreiden. Naast het bedrag is het een heel mooie waardering voor al het harde werk.” Het project maakte duidelijk dat er zeker behoefte aan is en dat 18 weken voor sommige te kort is. Schiphorst: “Ouders komen na die 18 weken vaak vragen of ze nog door kunnen gaan. Dit gaat helaas moeilijk omdat het project na 18 weken stopt. We zijn dan ook bezig om te kijken of we dit project structureel verder kunnen draaien, want niet elk kind is na 18 weken klaar voor de stap naar een vereniging. We krijgen ook signalen uit andere Twentse steden (Enschede en Oldenzaal) en we gaan kijken of het kunnen uitbreiden.”

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Sport

Laatste Nieuws