zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeLifestylePassie voor vuur!

Passie voor vuur!

Oldenzaal – Boudrie Kachels en Haarden is verhuisd. Nog steeds in Oldenzaal, maar nu gevestigd aan de Textielstraat. Wim Kok, eigenaar van Boudrie, is heel blij met het nieuwe pand: “We hadden echt meer ruimte nodig, niet alleen voor de kachels en haarden maar ook voor ons personeel”, vertelt Wim. “En niet te vergeten een ruime parkeerplaats voor de deur. Dat was aan de Thorbeckestraat best een probleem aan het worden.” 

Boudrie biedt werk aan 12 mensen en ze groeien gestaag. Recentelijk hebben ze breed ingezet op elektrische haarden. Immers steeds meer mensen hebben zonnepanelen, dus dan ‘stook’ je in feite gratis. Bijkomend voordeel: je hebt geen rookkanaal nodig. In de gloednieuwe, prachtige en zeer ruim opgezette showroom kun je wel 40 elektrische haarden bezichtigen, maar natuurlijk ook een enorm assortiment hout-, gas- en pelletkachels. De gashaard is nog altijd populair. “De vraag hiernaar is er nog altijd, lokaal verwarmen is immers voordeliger dan centraal verwarmen.” Daarnaast zijn er ook hybride haarden, een combinatie tussen gas en elektrisch. Maar hoe kies je nou een kachel, of haard en welke? “De ene klant komt binnen en weet meteen wat hij wil, maar na een gesprekje kun je mensen soms toch op heel andere gedachten brengen. Niet dat dat ons streven is, maar wij willen gedegen advies geven zodat de klant optimaal rendement heeft van zijn kachel of haard.” 

Aan ervaring geen gebrek. Wim Kok zit al meer dan 25 jaar ‘in de kachels en haarden’ en is nu ruim 10 jaar eigenaar van Boudrie. Zijn hele team heeft een passie voor vuur. En die kennis en passie vertalen ze naar de beste oplossing voor de klant. Wim somt op: “Voor een mooi en verantwoord houtvuur en voldoende warmte zijn drie dingen essentieel: een goede kachel, een goed rookkanaal en goede brandstof. Droog hout bedoel ik daarmee. Je kunt ovengedroogd hout kopen, wat wel duurder is, maar je stookt ook veel effectiever. Dus per saldo ben je goedkoper uit, je stookt milieuvriendelijk én je hebt een prachtig vuur.” Wie bij Boudrie een houtkachel koopt, kan een stooktraining volgen. Zo leer je optimaal gebruik te maken van de kachel, voor maximaal stookplezier en rendement. Lukt het niet om goed met de kachel of haard te stoken? Dan komt Boudrie langs om te kijken wat er anders kan. Ben je niet zo’n vuurtjesstoker maar wil je toch echt vuur? Dan is wellicht een pelletkachel een goed alternatief. Deze is net zo functioneel maar geeft meer gemak. 

Boudrie Kachels en Haarden nodigt u van harte uit om een kijkje te nemen in de nieuwe showroom. Onder het genot van een kop koffie krijgt u advies op maat van de experts. De eventuele installatie wordt door ervaren monteurs uitgevoerd die allemaal in dienst zijn bij Boudrie. De koffie staat klaar aan de Textielstraat 48, Oldenzaal. Telefoon 0541-799199 of kijk op de website www.boudriekachels.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 12 34 56 78

Lifestyle

Laatste Nieuws