vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsPets & Co Dier & Care Goor stopt ermee

Pets & Co Dier & Care Goor stopt ermee

Goor – Door de torenhoge energieprijzen maar ook de stijging van de inkoop valt binnenkort het doek voor Pets & Co Dier & Care Goor. Eigenaresse Danieke de Vries (36) plaatste op donderdag 10 november een emotioneel maar helder bericht op Facebook over de opheffing. De maar liefst 800 vierkante meter grote winkel met zeer uitgebreid assortiment start op 24 november aanstaande de opheffingsuitverkoop. 

Danieke komt uit de dierentuinwereld, heeft een para veterinaire opleiding gevolgd en startte 6,5 jaar geleden de soft franchise winkel Pets &Co Dier en Care in de Grotestraat. Ze volgde haar hart en leefde haar droom: een eigen dierenwinkel. Echter door de steeds maar stijgende energie- en inkoopprijzen en de dreigende recessie zag ze de toekomst steeds somberder in. Danieke heeft alle opties overwogen. “Het valt niet mee om te beslissen welke kant je op gaat, welke opties er zijn, en hoe je zoiets aanvliegt.” Hoewel geëmotioneerd wil ze de uitverkoop uiteraard in goede banen leiden. “Mijn intentie is om niemand te benadelen en er voor iedereen -klanten én leveranciers- nog het maximale uit te halen voor dat we de deuren sluiten”, aldus een standvastige Danieke.  

Stichting Over Rood

Een zoektocht op internet leverde via de Kamer van Koophandel een handvat: Stichting ‘Over Rood’ in Apeldoorn bood de helpende hand en gaf haar de antwoorden die ze zocht. Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers vaak in samenwerking met gemeenten bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Het is een organisatie gedragen door vrijwilligers. “Precies wat ik zocht”, vertelt Danieke. “Er komt zoveel op je af als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt, zowel zakelijk als emotioneel, dus ik was heel erg blij met hun deskundige hulp. Hopelijk komt het ook snel in Hof van Twente.” 

Opheffingsuitverkoop

De winkel zal vanaf morgen nieuwe openingstijden hebben en de kortingen worden nog hoger dan ze al waren. De spaarbonnen die er gegeven werden bij aankoop zijn niet meer geldig, maar cadeaubonnen nog wel. En er zijn ook nog twee prachtige konijnen te koop, Woezel en Pip. Kun jij hen een fijn tehuis bieden? 

Danieke tast nog in het duister hoe lang de opheffingsuitverkoop precies gaat duren. En daarna? “Ik kijk nog niet teveel naar de toekomst. Ze zeggen wel, waar een deur dicht gaat, opent een andere, maar eerst maar eens deze horde nemen”, besluit ze. 

Pets & Co Dier & Care, Grotestraat 45 in Goor. Openingstijden vanaf 24 november elke donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, zolang de voorraad strekt. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle