woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPodium Oude Blasius: vrij baan voor orgel, piano, (accordeon) én contrabas

Podium Oude Blasius: vrij baan voor orgel, piano, (accordeon) én contrabas

Delden – Op zaterdag 25 september komen Bert van den Brink en Ruud Ouwehand een improvisatie-concert geven in de Oude Blasiuskerk in Delden. Dat is organisten en bassisten wel toevertrouwd, om het muzikale avontuur te zoeken. Organist en pianist Bert van den Brink is gedegen opgeleid, maar heeft in zijn muziek altijd al een lichte en vrije toon gezocht en gevonden. En is leraar hoofdvak piano Lichte Muziek aan het Utrechts Conservatorium. Contrabassist Ruud Ouwehand heeft ook al zijn vereiste diploma’s in muziekopleidingen gehaald. En is praktiserend musicus in talrijke bands en combo’s, is de centrale programmeur van Jazzpodium De Tor in Enschede. Hij geeft les in contrabas, basgitaar, solfège, harmonieleer, combo-coaching en methodiek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het programma van ‘Bert&Ruud’ op het Podium Oude Blasius is zo per definitie een avontuur. En bestaat uit improvisaties op jazzstandards, orgelklassiekers, popthema’s, muziek van Harry Bannink en eigen composities van Bert van den Brink. Op het aloude Naberorgel van de Oude Blasiuskerk, maar ook op de Yamaha-vleugel op het podium. En wellicht ook op de klassieke accordeon. Met uiteraard als vaste basis de prachtig stuwende contrabas van Ruud Ouwehad.

Zaterdagavond, 25 september om 19.30 uur, Podium Oude Blasius, Kerkplein 3 in Delden.

Toegangskaarten voor leden € 7, voor niet-leden € 10. In de voorverkoop door overmaking op NL45 RABO 0317 6914 14. De kaarten liggen daarna klaar in de entree van de kerk op de avond van het concert vanaf 19.00 uur. Losse kaarten zijn te koop bij The Read Shop Delden en op de avond van het concert in de kerk. Als altijd vrije toegang voor jongeren tot en met 16 jaar. 

Uitgebreide informatie: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl; www.bertvandenbrink.com; www.ruudouwehand.nl; www.jazzpodiumdetor.nl.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle