zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 13/14

Politienieuws week 13/14

Fietser aangereden

Delden – Aan de Deldenerstraat bij de kruising met de Kalkboerweg is op zondag 3 april om 14.25 uur een fietser met een driewieler aangereden. De fietser raakte daarbij gewond en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. 

Twee gevallen van bankfraude

Delden – In Delden zijn de afgelopen tijd twee ernstige gevallen van bankfraude gemeld. Eén inwoner werd gebeld door een ‘medewerker’ van de ING bank en zei dat iemand probeerde geld van haar rekening te halen. Om dat te voorkomen moest ze haar geld tijdelijk op een ‘veilige’ rekening zetten. Ze maakte € 5000,00 over naar die rekening. Vervolgens vroeg de medewerker van de ING of ze nog meer kon overmaken. Daarvoor moest ze de limiet verhogen en toen ze dat weigerde, raakte de medewerker geïrriteerd. Toen voelde ze dat er iets mis was en belde ze ondertussen de echte ING, die daarop alle rekeningen blokkeerde. Er werd nog een verdachte transactie ontdekt ten tijde van dit gesprek. In totaal is de vrouw € 5370,00 kwijtgeraakt. 

In een ander geval, ook in Delden, werd iemand gebeld op 21 maart om 13 uur. Dit keer was het een zogenaamde medewerker van de Rabobank. Haar rekeningen liepen ernstig gevaar en er zou iemand langskomen om te helpen alles te beveiligen. De vrouw had het volste vertrouwen in deze man en liet hem zijn gang gaan in haar woning. Hij vroeg om haar telefoon en regelde allerlei bankzaken voor haar met haar telefoon. Ook heeft ze op een gegeven moment haar twee bankpassen afgegeven met de pincode. Rond 17 uur verdween de man tijdelijk en was kort daarna weer terug. Om 18 uur vertrok hij definitief. Uiteindelijk bleek dat de man vier keer geld heeft opgenomen van haar rekening, in totaal een bedrag van € 4600,00. Behalve het geld mist ze ook een Apple iPad, een MacBook, waardepapieren en bankbescheiden. 

Inbraak woning 

Diepenheim – Aan de Boinksweide is tussen vrijdag 25 en maandag 28 maart ingebroken in een woning. Op de eerste verdieping werd een slaapkamerraam vernield. De hele woning is doorzocht. De kinderspaarpotjes worden vermist, evenals een laptop, sieraden, spaargeld, een iPhone XR en een Playstation4. 

 

Snelheidscontrole Lochemseweg

Markelo – De politie heeft op 28 maart tussen 12.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Lochemseweg. Er waren 2427 passanten waarvan er 267 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 118 km/uur waar 80 is toegestaan.

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle