dinsdag, 7 februari 2023
spot_img

Politienieuws

Wisseltruc bij tankstation

Markelo – Bij een tankstation aan de Loofboerstraat liep op dinsdag 23 maart rond 18.30 uur een man binnen die twee biljetten van 20 en één van 10 euro wilde wisselen voor een biljet van 50. De vrouw achter de kassa gaf hem een biljet van € 50 waarop de man zei dat hij geen biljet van 50 maar van 10 had gekregen. Op de balie zag ze inderdaad een biljet van 10 euro liggen. Ze twijfelde maar gaf de man alsnog een biljet van € 50 en pakte die van € 10 weer terug. Later ging ze weer twijfelen en voor de zekerheid telde ze de kassa na en miste er toch € 40. Het was een man die Engels en Frans sprak maar wel Nederlands begreep.    

Snelheidscontrole Hengevelde

Hengevelde  – Aan de Bentelosestraat heeft de politie op donderdag 25 maart tussen 08.00 en 16.30 uur weer een snelheidscontrole uitgevoerd. Er waren 726 passanten waarvan er 39 te hard gereden hebben en een proces-verbaal tegemoet kunnen zien. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur waar maximaal 50 is toegestaan.

Phishing via e-mail

Diepenheim – Een bewoner van de Kremersweide is vorige week slachtoffer van phishing geworden. Hij ontving op 15 maart een e-mail van KPN/Vodafone dat hij nog € 287,91 moest betalen en dat kon door op een link te klikken. Dan zou hij een verificatiecode per sms krijgen. Toen hij op de link klikte en de sms opende werd het scherm wit en was het geld verdwenen. 

Onder invloed en zonder rijbewijs achter stuur

Goor – Aan de Wheeweg is een automobiliste op donderdag 25 maart tussen 15.30 en 16.15 uur klemgereden door getuigen. De vrouw maakte een zeer verwarde indruk. Tegen de tijd dat de politie ter plaatse was, zat de vrouw bewusteloos achter het stuur. Ze is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis alwaar een bloedproef werd afgenomen. Ook bleek dat de vrouw onder invloed was van harddrugs en bovendien een verlopen rijbewijs had.  

Zes keer proces-verbaal avondklok

Hof van Twente – De politie heeft de afgelopen week maar zes mensen in Hof van Twente een proces verbaal gegeven voor het overtreden van de avondklok. Een stuk minder dan die week ervoor. Toen bekeurde de politie 22 keer voor deze overtreding.  

Auto vernield

Goor – Een auto die geparkeerd stond aan de Nachtegaalstraat is in de nacht van zondag 28 op maandag 29 maart behoorlijk toegetakeld. Drie keer werd er tegen voor- en achterportieren aangetrapt, waarvan de voetafdruk nog zichtbaar was. Ook werd er een zijspiegel afgebroken. Het betrof een zwarte Seat Ibiza. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle