woensdag, 29 maart 2023
spot_img

Politienieuws

Eenzijdige aanrijding

Ambt Delden – In de Twickelerlaan heeft een automobilist maandagnacht 5 juli een varkensrug (ovaalvormig betonnen obstakel) kapotgereden. De auto was totaal ontzet. Een blaastest leverde een F op (failed). De man verzette zich hevig en beledigde, schreeuwde en spuugde naar de agenten. Daarop hebben de agenten hem in de boeien geslagen. Om interne bloedingen uit te sluiten is de man voor de zekerheid ter controle meegenomen naar het ziekenhuis in Almelo. 

Rijden met drugs op en zonder rijbewijs

Goor – Een automobilist in de Laarstraat kreeg op maandag 5 juli om 02.15 uur van de politie een stopteken. De bestuurder had geen geldig rijbewijs en de politie nam een speekseltest af. Deze was positief en toonde gebruik van cocaïne, amfetamine en wiet aan. De bestuurder is meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne om aldaar een bloedproef af te nemen. Ook kreeg de man een rijverbod van 24 uur. 

Brand door pan met olie

Diepenheim – Door een pan met olie, die vlam had gevat, is een keuken in brand gevlogen in de straat Hagen. Dit gebeurde zondag 4 juli rond 14.00 uur. De woning is vooralsnog onbewoonbaar. 

Zakje wiet en bakje hasj

Goor – Aan de Iependijk hield de politie een berijder van een snorfiets staande. De man had drugs bij zich. Hij deed vrijwillig afstand van een zakje wiet en een bakje hasj. De politie heeft het voorval afgedaan met een proces-verbaal. 

Auto in beslag genomen

Markelo – De politie gaf op vrijdag 2 juli om 17.45 uur een stopteken aan een automobilist die zonder rijbewijs reed. Omdat het niet de eerste keer was, nam de politie na telefonisch advies en op aanraden van de officier van justitie het voertuig in beslag. De bestuurder is aangehouden. 

Virusscanner verlengen

Diepenheim – Een bewoner van de Raadhuisstraat is slachtoffer geworden van oplichting. Hij deed daarvan op 2 juli aangifte. De man kreeg 14 juni een melding op zijn laptop dat hij zijn abonnement van de virusscanner van McAfee moest verlengen terwijl die pas op 29 juni zou verlopen. De melding kwam van de afzender info@protect.mcafee.com. De man klikte op de link in de mail en hij betaalde twee keer. In totaal maakte hij € 295,00 over. Toen hij erachter kwam dat het niet in de haak was, kon het geld helaas niet meer teruggevorderd worden. 

Diefstal bij Karwei

Goor – Bij de Karwei aan de Mossendamsdwarsweg was op camerabeelden te zien hoe een man met een getinte huidskleur, een breed postuur en ongeveer 1.95 meter lang, op donderdag 1 juli om 16.15 uur camera’s wegnam. Het winkelpersoneel is de man gevolgd, die twee grote zwarte tassen bij zich had. Ze zijn hem helaas kwijtgeraakt. Hij zou zijn weggereden in een VW Polo of Golf. Later bleek dat hij alleen een dummyverpakking van een beveiligingscamera mee had genomen. De zwarte tassen zijn later teruggevonden. Dit bleken geprepareerde gaptassen te zijn, om detectiepoortjes te omzeilen. Het onderzoek is nog in volle gang. 

Snelheidscontrole Haaksbergerweg 

Markelo – Aan de Haaksbergerweg hield de politie donderdag 1 juli een snelheidscontrole van 08.00 tot 17.30 uur. In die tijd waren er 2611 passanten waarvan er maar 18 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur waar 80 is toegestaan. 

Woninginbraak de Peppelaar

Delden – Bij een woning aan de Peppelaar is tussen zondag 27 en dinsdag 29 juni ingebroken. De bewoners waren op dat moment op vakantie. Ze kwamen binnen via de achterzijde door prikkeldraad door te knippen en een raamkozijn op de eerste verdieping te forceren. Deuren en ramen waren opengezet om te dienen als vluchtweg. Diverse kasten zijn doorzocht. Er worden sieraden, parfum, diverse pasjes en een portemonnee vermist. De politie heeft eventuele sporen veiliggesteld. 

Winkeldiefstal Kruidvat

Goor – Bij het Kruidvat aan de Grotestraat zijn op dinsdag 29 juni om 16.30 uur twee personen van 18 en 11 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Ze hadden vier producten meegenomen met een waarde van
€ 44,00. Ze kregen een waarschuwing en voor de minderjarige wordt in overleg met de ouders een Halt-traject gestart. 

Diefstal herenfiets

Goor – Aan de Herman Heijermansstraat is op maandag 28 juni om 02.00 uur een fiets weggenomen die niet op slot stond. Het betreft een paarse herenfiets van het merk Batavus Genova. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle