woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws van afgelopen week

Politienieuws van afgelopen week

Autodiefstal, schuurmachine kwijt 

Delden – In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 juni werd er uit een Volkswagen Caddy aan de Wethouder Bloemenstraat een schuurmachine van het merk Festool ontvreemd. Waarschijnlijk heeft de dader de achteruit van de bestelauto ingetikt, waardoor hij in de laadruimte kon.

Lounge-set gestolen

Markelo – Ergens tussen donderdag 9 en donderdag 16 juni zijn er aan de Traasweg in Markelo 4 stoelen met 2 kleine salontafels gestolen. De lounge-set is van het merk Suns.

De politie roept mensen die iets vreemds hebben gezien zich te melden.

Diefstal portemonnee 

Hengevelde – Zondag 19 juni tussen 14.30 en 14.45 uur is er aan de Goorsestraat tijdens de Zomerfeesten in Hengevelde een portemonnee gestolen uit een tasje. Er werden onder andere geld en betaalkaarten buit gemaakt.

Wederom vernieling Hooijerinksplein 

Delden – Tussen dinsdagmiddag 21 juni 13.00 uur en woensdag 22 juni 9.00 uur in de ochtend hebben er wederom vernielingen plaatsgevonden aan het Hooijerinksplein in Delden. De vernielingen werden in de ochtend ontdekt. Eén van de aanwezige prullenbakken is weggenomen en een andere is vernield.

Cryptomunten oplichting

Ambt Delden – Een man is waarschijnlijk voor € 6.000 opgelicht. Hij werd benaderd door een onbekende die een mooie investering in Bitcoins aanbood. Echter kan de gedupeerde zijn geld niet meer terughalen. Eerst zou er weer een investering van
€ 10.000 voor nodig zijn. Mogelijk wordt er aangifte gedaan.  

Botsing wielrenner met aanhanger van bestelauto

Markelo – Donderdagmiddag 23 juni omstreeks 12.00 uur zag een wielrenner komende van de Bergweg een bestelauto met aanhanger over het hoofd die kwam aanrijden over de Grotestraat in Markelo. Hij botste tegen de zijkant van de aanhanger en moest met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede worden afgevoerd. De N755 was hierdoor tijdelijk afgesloten.   

Brand in zaagmachine Houtzagerij Twickel

Delden – De brandweer van Delden kreeg donderdagmiddag 23 juni een melding van een brand bij Houtzagerij Twickel aan de Zaagmolenweg. Hier bleek het zaagsel bij een zaagmachine vlam te hebben gevat. De brandweer kon het vuur snel doven. Eén persoon is nagekeken door het ambulancepersoneel vanwege inademing van rook.

Poging tot oplichting door nepmedewerker bank

Ambt Delden – Maandagmiddag 20 juni werd een inwoner van Ambt Delden gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Het slachtoffer moest een programma (AnyDesk) op de computer installeren. De oplichter wist vervolgens
€ 13.000 over te maken. Even later werd het slachtoffer gebeld door een medewerker van de Rabobank die het ongebruikelijke voorval had gedetecteerd. Door snel handelen kon hierdoor de transactie worden geblokkeerd.  

€ 2000,- schade door vernieling

Goor – Door ingooi van meerdere ruiten bij een leegstaande hoekwoning aan de Doctor J.H. ten Boschstraat is voor ongeveer € 2000,- aan schade ontstaan. Het voorval gebeurde in de avond, tussen 22.30 uur en 1.00 uur, van woensdag 22 op donderdag 23 juni.

Wielrenner gewond

Ambt Delden – Door een tak op de weg zijn tijdens een georganiseerde fietstocht op zondag 26 juni omstreeks 10.00 uur twee wielrenners onderuitgegaan. Dit gebeurde op de Blokstegenweg. Eén van de wielrenners is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Kleine incidenten tijdens sfeervolle Goorse School- en volksfeesten

Goor – Tijdens de sfeervolle Goorse School- en volksfeesten hebben zich kleine incidenten voorgedaan. De ambulance moest een paar keer ter plaatse komen doordat iemand een dienblad tegen zijn hoofd had gekregen, een onwel wording en een beenbreuk na een valpartij. Een aantal wildplassers is bekeurd door de politie en er werd bij een opstootje aangifte van mishandeling gedaan. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle