zaterdag, 1 april 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws Hof van Twente

Politienieuws Hof van Twente

Dronken achter stuur

Goor – De politie hield vrijdag 4 juni om 23 uur in de Kerkstraat een automobiliste staande waarvan er een vermoeden was dat zij teveel had gedronken. Een blaastest wees een score uit van 315 ug/l waar 220  ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. De vrouw kreeg een rijverbod en kan een proces verbaal tegemoet zien.

Fiets gestolen  

Ambt Delden – Een hardloper had zijn elektrische fiets geparkeerd bij de Noordmolen op donderdag 3 juni. Bij terugkomst van zijn hardlooprondje bleek zijn fiets te zijn gestolen. Het betreft een E-bike van het merk Koga. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Portemonnee gestolen

Goor – Uit een woning aan de Pluvierstraat is woensdag 2 juni tussen 11.30 en 12.30 uur een portemonnee uit een handtas gestolen. De insluiper kwam binnen via de garage. Er wordt kleingeld, een rijbewijs en een bankpas gemist. 

Controle gesloten verklaring

Ambt Delden – De politie heeft woensdag 2 juni aan de Kanaaldijk tussen Delden en Hengelo gecontroleerd op het inrijden van een gesloten verklaring tussen 15.00 en 16.15 uur. Zeven auto’s en een motorrijder werden bekeurd. Omwonenden klagen veelvuldig over het sluipverkeer.   

Balletjespistool in beslag genomen

Goor – De politie werd dinsdag 1 juni om 20.00 uur gealarmeerd omdat er op het perron van Station Goor een man zou rondlopen met een wapen. Het bleek om een zogenaamd balletjespistool te gaan. Deze is in beslag genomen.  

Snelheidscontrole Lochemseweg

Markelo – De politie heeft aan de Lochemseweg op woensdag 2 juni tussen 08.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Er waren 2286 passanten waarvan er 184 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/uur waar maximaal 80 is toegestaan. 

Controle buitengebied 

Hof van Twente – De politie heeft in samenwerking met de blauwe en groene boa’s een controle in het buitengebied uitgevoerd op loslopende honden, motorcrossers, overtreding van de Flora en Fauna wet en vissers werden gecontroleerd op hun vergunningen. Er werden wel een paar processen-verbaal uitgeschreven maar over het algemeen was de politie zeer tevreden over het geringe aantal overtredingen. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle