zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws Hof van Twente

Politienieuws Hof van Twente

Twee keer rijverbod en rijbewijsinvordering

Goor – Zowel aan de Scherpenzeelseweg als de Grotestraat zijn afgelopen weekend twee scooterrijders aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Zondag 27 juni om 18.15 uur blies een scooterrijder 665 ug/l (ruim 1,5 promille) en maandag 28 juni om 0.45 uur scoorde een scooterrijder op de Scherpenzeelseweg bij een blaastest 805 ug/l (1,85 promille). Beide kregen een rijverbod opgelegd en hun rijbewijs is ingevorderd. 

Auto vernield

Delden – Een bewoner van de Kloetenweg deed aangifte van vernieling van zijn rode Ford Focus op zondag 27 juni tussen 5 en 9 uur ’s morgens. De spiegel was er afgetrapt en het linker portier van de auto is beschadigd. De politie zoekt getuigen.  

Verlaten plaats ongeval

Delden – Iemand die zijn auto bij de apotheek van Delden had geparkeerd op donderdag 24 juni om 10.30 uur heeft aangifte gedaan van kras- en lakschade. De dader is vertrokken zonder een bericht achter te laten. Het portier aan de bestuurderszijde is beschadigd, er zat een deuk tussen beide portieren en er was een witte veeg over de gehele zijkant. Het betreft een grijze Ford Focus. Ook hier vraagt de politie getuigen zich te melden.  

Bestuurster onder invloed van drugs

Goor – Aan de Gruttostraat werd donderdag 24 juni een automobiliste aangehouden die bijzonder rijgedrag vertoonde. Toen de politie vroeg of het goed ging, antwoordde ze: “Nee.” Een speekseltest wees uit dat ze de drugs AMP/COC (amfetamine en cocaïne) had gebruikt. Ze moest mee voor een bloedproef op het politiebureau. Ook deed ze vrijwillig afstand van een spuitje met een restje GHB en een restant speed. 

Rijden terwijl rijbewijs is ingevorderd

Delden – De politie hield op woensdag 23 juni om 17 uur in Delden een bestuurder staande waarvan het rijbewijs reeds was ingevorderd. Hij kan hiervoor een proces-verbaal tegemoet zien.   

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle