zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws Hof van Twente

Politienieuws Hof van Twente

Diefstal fietscomputer

Delden – Van een elektrische fiets die was geparkeerd bij de Kolk in Delden is de Bosch fietscomputer gestolen. Dit gebeurde op maandag 12 april tussen 9.00 en 17.00 uur. 

Automobilist zonder geldig rijbewijs 

Ambt Delden – De politie hield op maandag 12 april omstreeks 14.00 uur een automobilist ter controle staande aan de Zomerweg. De bestuurder had geen geldig rijbewijs in bezit. Er is een proces-verbaal opgemaakt. 

Caravanbrand Camping de Poppe

Markelo – Aan de Holterweg bij Camping de Poppe is een nieuwe caravan volledig uitgebrand. De brandweer rukte hiervoor uit op donderdagmiddag 15 april. Er waren op het moment van de brand geen personen aanwezig in de caravan. Mogelijk is er kortsluiting ontstaan in de koelkast. 

Rijbewijs ingevorderd

Ambt Delden – De politie kreeg op donderdag 15 april om 20.45 uur een automobilist in het vizier op de Rijksweg tussen Delden en Goor, die duidelijk te hard reed. De hoogst gemeten snelheid van de automobilist bedroeg 134 km/u na correctie, waar 80 is toegestaan. Dit is meer dan 50 kilometer te hard, met als gevolg dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Volleybalnet en boeken in brand 

Delden – De brandweer moest bij een basisschool aan het Hooyerinksplein voor een brand uitrukken op donderdag 15 april rond middernacht. Ter plaatse bleek een volleybalnet en boeken op een stapel wilgenhout gegooid te zijn en daarna aangestoken. Dit gebeurde aan de achterkant van de school. Het wilgenhout was afkomstig van een hut die ouders en leerlingen eerder die week hadden gebouwd. De school heeft de laatste tijd veel last van vernielingen op en rond het schoolplein. De politie gaat de komende tijd extra surveilleren. 

Woninginbraak de IJsvogel

Delden – Bij een woning aan de IJsvogel op vrijdag 16 april tussen 19.15 en 20.30 uur werd door huiswaarts kerende bewoners een inbraak opgemerkt. De politie rukte met veel eenheden uit om de inbreker op heterdaad te betrappen. De vrouw des huizes had geconstateerd dat hun beide elektrische fietsen waren mee genomen. Eén werd in de buurt in de struiken teruggevonden. De dief was blijkbaar zelf ook op de fiets gekomen die in hun moestuin geparkeerd stond. De inbreker had zich toegang tot de woning verschaft via een draairaam aan de achterkant. Alle vertrekken waren grondig doorzocht. Op de Hengelosestraat werd de dief gesignaleerd met de andere gestolen elektrische fiets en uiteindelijk in de Mr. Racerstraat in de kraag gevat. Hij had een rugzak met inbrekerswerktuig en ook de sleutels van de andere twee fietsen bij zich. 

Auto te water

Goor – Aan de Zomerweg is op vrijdag 16 april rond 20 uur een auto te water geraakt. De man is op eigen kracht uit de auto geklauterd en leek op het oog ongedeerd. Hij is toch meegenomen naar het ziekenhuis in Almelo voor bloedafname vanwege vermoeden van alcohol- en/of drugsgebruik. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek.  

Snelheidscontrole Haaksbergerweg

Markelo – Aan de Haaksbergerweg heeft de politie op zaterdag 17 april tussen 08.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Er waren 1876 passanten waarvan er 46 te hard gereden hebben en een proces-verbaal tegemoet kunnen zien. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur waar maximaal 80 is toegestaan.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle