zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws uit Hof van Twente

Politienieuws uit Hof van Twente

Personenauto beschadigd

Goor – Een auto die geparkeerd stond in de Leeuwerikstraat is op zaterdag 19 juni tussen 19.30 en 23 uur flink beschadigd. Er werd een grote kras aangebracht op een portier en een achterpaneel. Het betrof een Toyota Yaris. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Aanrijding tussen motor en snorfiets

Markelo – Op de kruising Kerkweg/Stokkumerweg heeft op zaterdag 19 juni rond 17.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een snorfiets en een motor. Waarschijnlijk kreeg de snorfiets, rijdend op de Kerkweg, geen voorrang van de motorrijder. Er waren twee ambulances ter plaatse en beide weggebruikers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. 

Fiets gestolen 

Delden – Aan de Zuiderhagen had een vrouw op dinsdag 15 juni omstreeks 11.30 uur haar elektrische fiets neergezet. Toen ze even later terug kwam was de fiets weg. Het betreft een blauwe elektrische damesfiets van het merk Batavus Stream, met zwarte fietstassen. 

Controle gesloten verklaring

Ambt Delden – De politie heeft dinsdag 15 juni tussen 11.45 en 12.15 uur en op vrijdag 18 juni van 14.00 tot 15.30 uur weer aan de Kanaaldijk tussen Delden en Hengelo gecontroleerd op het inrijden van een gesloten verklaring. Er werden respectievelijk acht en tien processen-verbaal uitgeschreven. Omwonenden en fietsers klagen veelvuldig over het sluipverkeer.

Automobilist onder invloed op de bon 

Goor – De politie werd zaterdag 19 juni om 2 uur ’s nachts gewaarschuwd dat iemand duidelijk onder invloed aanstalten maakte met de auto te vertrekken. De politie hield de man, die wankelde op zijn benen, staande voordat hij in kon stappen. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 12 uur en een bekeuring voor openbare dronkenschap. Een half uur later om 02.30 uur zagen ze dezelfde auto toch rijden, die ook op naam stond van de beschonken man. Toen hij de auto parkeerde, hield de politie hem wederom staande wegens rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod. Ook nam de politie een blaasproef af. Deze gaf 660 ug/l aan, wat neerkomt op 1,5 promille. Omdat het een beginnend bestuurder betrof en dan de maximale norm van 0,2 promille geldt, is zijn rijbewijs ingevorderd en mogelijk legt het CBR hem educatieve maatregelen op. 

Diefstal golfattributen en vernieling

Delden – Bij Golfbaan de Lage Mors aan de Sportlaan zijn in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juni verschillende golfattributen en andere voorwerpen weggenomen, waaronder twee prullenbakken, drie ‘verboden-toegang’ bordjes, een golfvlag met val, teesigns en stickers, en twee golfballenwasmachines van € 500 per stuk. Ook werden hekken vernield.  

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle