woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws van afgelopen week

Politienieuws van afgelopen week

Gasalarmpistool en mes in auto

Markelo – De politie hield op zondag 12 juni om 03.30 uur een bestuurder van een personenauto staande op verdenking van aanwezigheid van een pistool in de auto. Er werd een gasalarmpistool en een mes aangetroffen. Deze zijn  in beslag genomen. Zowel de bestuurder als een inzittende zijn meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne. 

Weer putdeksel gestolen Kooimaten

Goor – Opnieuw zijn er zaterdag 11 juni drie putdeksels gestolen aan de Kooimaten. Omdat er daardoor een onveilige situatie ontstond, heeft de gemeente het stuk straat waar de putdeksels misten, afgezet. 

Algemene verkeerscontrole op meerdere plaatsen

Hof van Twente – Tijdens een algemene verkeerscontrole op vrijdag 10 juni ‘s avonds heeft de politie tijdens een radarcontrole een automobilist op de bon geslingerd die 148 km/uur reed waar 80 is toegestaan. Dit gebeurde op de Haaksbergerweg in Markelo. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Ook op de Rondweg in Goor kreeg een beginnend automobilist een boete voor rijden onder invloed van alcohol. Een blaasproef wees een score uit van 375 ug/l. Hij kreeg daarvoor behalve een boete ook een rijverbod opgelegd.

Drie keer E-bike gestolen 

Delden – Op vrijdag 15 juni zijn er twee E-bikes ontvreemd die beiden geparkeerd stonden aan de openbare weg in de Langestraat. In het eerste geval ging het om een Koga E-bike Inspire. De andere fiets was een Pegasus Ravenna, eveneens een E-bike. 

Goor – Op het Jannink werd ook een E-bike gestolen van het merk Gazelle. Dit gebeurde op 7 juni. 

Radio uit shovel gestolen

Diepenheim – Uit een shovel die geparkeerd stond aan de Deventerdijk is in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juni een radio gestolen. Er is ook geprobeerd de shovel zelf te stelen maar dit is niet gelukt. Een achterklep en een zijdeur zijn daarbij flink beschadigd geraakt. De politie roept getuigen op zich te melden.  

Weer gedupeerde bankfraude

Diepenheim – Een inwoner van Diepenheim is op donderdag 9 juni slachtoffer geworden van bankfraude. Hij werd op zijn vaste telefoon gebeld door een ‘medewerker’ van de Rabobank die zei dat iemand hem met zijn bankrekening voor € 2.400 had opgelicht. Om dit ongedaan te maken moest hij inloggen op een bepaalde site en zijn bankrekeningnummer en pincode afgeven. Ondertussen werd de computer door de bankfraudeur overgenomen en bleef hij nog zeker 45 minuten aan de telefoon. Ook werd hem gevraagd of hij goud in huis had. Toen werd hij achterdochtig en verbrak de verbinding. De volgende dag ging hij langs bij de bank om te kijken wat er nou gebeurd was. Toen bleek dat er twee keer een bedrag van € 2.250 was afgeschreven en één keer een bedrag van € 3.250.  

Snelheidscontrole N347 

Goor – Op de N347 heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op dinsdag 7 juni tussen 07.00 en 16.30 uur. Er waren 2283 passanten waarvan 32 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid was 126 km/uur waar 80 is toegestaan. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle