vrijdag, 3 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws van de afgelopen week

Politienieuws van de afgelopen week

Diefstal telewassteel opgelost

Delden – Op donderdag 12 januari werd er een telewassteel (lange ‘hengel’ met een borstel er op) weggenomen bij een bedrijf aan de Sluisstraat in Delden. Men was hier buiten aan het werk. Bij de diefstal zou een donkerblauwe bestelauto betrokken zijn geweest. De steel heeft een waarde van ongeveer 700 euro. De daders zijn herkend en zullen door de politie worden verhoord.

Diefstal fiets

Delden  – Op donderdag 19 januari tussen 09.00 en 15.53 uur werd een zwarte Batavus Gazelle herenfiets weggenomen uit de fietsenstalling van het station aan de Spoorstraat. De fiets was hier in de ochtend afgesloten neergezet.

Bankhelpdeskfraude

Delden – Op zaterdag 21 januari werd een inwoner van Delden slachtoffer van bankhelpdeskfraude.

Er werd gebeld door iemand die zich uitgaf als bankmedewerker. De inwoner werd hierbij circa anderhalf uur aan de telefoon gehouden. Uiteindelijk werd er een geldbedrag buitgemaakt. De bank heeft een deel van het geld terug kunnen halen.

Oplichting

Markelo – Donderdag 12 januari is er aangifte gedaan van een poging tot oplichting middels identiteitsfraude. De aangever ontdekte dat er in de mail twee rekeningen binnen waren gekomen van bestelde goederen. Deze bestellingen waren niet gedaan. Door op tijd contact op te nemen met de betreffende bedrijven kon erger voorkomen worden.

Rijbewijs ingevorderd

Markelo – Een 62-jarige man uit Bathmen heeft zaterdagmiddag 14 januari zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij op de A1 een snelheid van 159 km/u had gereden, daar waar 100 km/u was toegestaan. Op de Holterweg werd hij staande gehouden en kon hij het plastic document overhandigen. Hem wacht een proces-verbaal voor de overtreding. De Officier van Justitie beslist wat er met zijn rijbewijs gebeurt.

Aantreffen kluis

Markelo – In een bosperceel aan de Scholendijk is woensdag 18 januari een opengebroken kluis aangetroffen. De politie heeft het voorwerp veiliggesteld. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig is.

Rijden onder invloed

Markelo – Woensdagavond 18 januari rond 19.30 uur werd een 56-jarige inwoner uit Rijssen gecontroleerd op de Herikerweg, toen deze met zijn bestelbus over de weg reed. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol, waarna hij voor een ademtest mee moest naar het politiebureau. Daar blies hij 520 ug/l, wat hem een proces-verbaal opleverde.

Bankhelpdeskfraude

Diepenheim – Maandag 16 januari is een inwoner van Diepenheim slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude. Rond 16.00 uur kwam een onbekende man aan de deur om de bankpas op te halen. Hierna is een geldbedrag gepind bij een pinautomaat in Goor. Ook bij andere adressen in Diepenheim heeft men getracht op dezelfde manier personen geld afhandig te maken door zich uit te geven als bankmedewerker.

Verkeersongeval met materiele schade

Goor – Op de  Stationslaan heeft op woensdag 18 januari omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaatsgevonden. Beide voertuigen hadden materiële schade en zijn afgesleept. Betrokkenen zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar van letsel was geen sprake.

Drie keer verlaten plaats ongeval

Goor – Maandag 16 januari tussen 8.00 en 10.25 uur werd er een lantaarnpaal aan de Dr. J.H. Ten Boschstraat aangereden. Door deze aanrijding ontstond er schade aan de lantaarnpaal. Het is onbekend wie deze schade gereden heeft.

Delden – Op woensdag 18 januari tussen 08.00 en 13.30 uur werd een lantaarnpaal aan de Muldersweg aangereden. Hierdoor ontstond schade. Het is onbekend gebleven wie deze schade heeft veroorzaakt.

Goor – Donderdag 19 januari tussen 9.00 en 10.00 uur werd er een lantaarnpaal aan de Van Kollaan aangereden. Door deze aanrijding ontstond er schade aan de lantaarnpaal. Het is onbekend wie deze schade heeft veroorzaakt.

Woninginbraak

Goor – Zaterdag 21 januari heeft er een woninginbraak aan de Kievitstraat plaatsgevonden. Dader(s) hebben zich via de achterzijde toegang tot de woning verschaft. Er is een geldbedrag aan contanten weggenomen. Forensische Opsporing is ter plaatse geweest en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Oplichting middels SMS bericht Belastingdienst

Afgelopen week kreeg een inwoner van Delden een sms bericht van iemand, die zich voordeed als medewerker de belastingdienst. In deze sms werd verzocht geld over te maken in verband met een schuld die deze bewoner nog open zou hebben staan. Wanneer het geld niet voor een bepaalde data overgemaakt zou worden, zou er een deurwaarder langskomen om spullen in beslag te nemen. Deze werkwijze wordt absoluut niet gehanteerd door de belastingdienst! Maak nooit geld over als u dit wordt gevraagd via een WhatsApp- of sms-bericht. Vertrouwt u het niet, neem dan contact op met de politie.

Mocht u informatie hebben over één van bovenstaande berichten neem dan contact op met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of langs te komen aan het politiebureau in Goor of tijdens het inloopspreekuur van Roy Reijnders, de wijkagent van Delden, op donderdag van 19 tot 21 uur in het Parochiehuis.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle