woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws van de afgelopen week in Hof van Twente

Politienieuws van de afgelopen week in Hof van Twente

Geval van spoofing

Goor – Een bewoner van de Rubensstraat is donderdag 3 juni rond 13.30 uur slachtoffer geworden van spoofing. Iemand die zich uitgaf als medewerker van Rabobank zei dat iemand geld van haar rekening courant probeerde te halen en dat een bedrag van € 2000 tijdelijk overgeboekt moest worden naar een zogenaamde ‘safe’ rekening. Daarna was het spaargeld aan de beurt. Maar liefst € 22.950,50 diende te worden overgemaakt naar een Duits rekeningnummer ‘in verband met internationale betrekkingen’ ten name van Renigis Evandro Requildo Cornelia. Daarna was het beter dat het slachtoffer even niet op internet zou gaan om de verwerking niet te verstoren. Ze kreeg argwaan, dus toch maar even gebeld met de Rabobank waar het spoofing geval al snel aan het licht kwam. De transactie van het spaargeld kon nog onderschept worden, de € 2000 helaas niet meer. 

Controle gesloten verklaring

Ambt Delden – De politie heeft vrijdag 11 juni aan de Kanaaldijk tussen Delden en Hengelo wederom gecontroleerd op het inrijden van een gesloten verklaring tussen 08.45 en 10.15 uur. Vijf processen-verbaal werden er uitgedeeld. Met name fietsers klagen veelvuldig over het sluipverkeer.

Diefstal fiets

Markelo – De eigenaar van een Cortina Utility Transport fiets had deze bij de Koekoek in Markelo gestald op woensdag 9 juni om 07.30 uur. Toen hij terugkwam om 14.15 uur was de fiets verdwenen. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Hond met dood reekalf gespot 

Markelo – De politie heeft maandag 7 juni een bewoner van de Lochemseweg bekeurd. Zijn hond werd door een voorbijganger gespot met een dood reekalf. De voorbijganger maakte er een foto van en ging ermee naar een Boa die wist van wie de hond was. De hondeneigenaar, die toegaf fout te zijn en beter op zijn hond had moeten letten, heeft een proces-verbaal gekregen. 

Verdachte gesignaleerd in Delden 

Delden – Uit een schuur aan de Cramerstraat is tussen 29 mei en 6 juni een elektrische grasmaaier gestolen van het merk Wolff. De schuur zou niet zijn afgesloten op dat moment. De buurt klaagde dat er een verdacht persoon ‘s avonds door tuinen zou lopen. De politie vraagt getuigen dit te melden bij de wijkagent of op het landelijke nummer 0900-8844.

WhatsApp fraude: € 885 kwijt

Markelo – Een bewoonster van de Potdijk is zondag 5 juni rond 17.00 uur slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Iemand appte haar met de tekst ‘Hoi pap ik heb een nieuwe telefoon en kan niet bij mijn bankgegevens’ en vervolgens het verzoek een rekening te betalen van een laptop ter hoogte van € 1980. De vrouw kon het bedrag niet in een keer overmaken dus ze begon met € 885. Daarna kreeg ze argwaan en heeft het restant niet betaald. De € 885 is ze wel kwijt.

Brandstichting woning

Goor – Aan de Klaproosstraat is een verdachte aangehouden inzake brandstichting. De bewoners zagen dinsdag 8 juni rond 23 uur dat iemand iets brandends over de schutting gooide waardoor de woning vlam vatte. Het politieonderzoek is nog in volle gang. De verdachte wordt mogelijk poging tot doodslag ten laste gelegd. 

Gereedschap gestolen van bouwterrein

Hengevelde – Van een bouwterrein aan het Wegereef is gereedschap weggenomen. Een en ander gebeurde tussen dinsdag 8 en donderdag 10 juni. Twee ijzeren bokjes, een ijzeren terugslagklep en een ijzeren 90°-bocht werden gestolen. De politie is bezig met een buurtonderzoek en zoekt getuigen. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle