dinsdag, 28 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 1/2

Politienieuws week 1/2

Verlaten plaats ongeval

Delden – Op donderdag 5 januari tussen 10.30 en 14.00 uur vond er op de parkeerplaats bij een supermarkt aan De Kolk een aanrijding plaats. Hierbij werd een blauwe Mitsubishi Colt aan de achterzijde geraakt door een ander voertuig. Het andere voertuig heeft echter de plaats van het ongeval verlaten zonder gegevens achter te laten. 

‘Pas-opstuurfraude’

Delden – Op donderdag 5 januari tussen 13.30 en 14.00 uur werd een inwoner van Delden opgelicht middels de ‘pas-opstuurmethode’. Na eerst telefonisch te zijn benaderd, werd even later de bankpas opgehaald door een man in pak. Nadat deze man de bankpas had ontvangen, reed deze weg in een zwarte Volkswagen Polo. Deze Volkswagen Polo is even later nog wel gezien in de Langestraat. 

Diefstal fiets

Delden – In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 januari is een grijze Gazelle Goldline damesfiets gestolen vanuit de fietsenstalling bij het. De fiets was slotvast weggezet. Deze fiets is voorzien van fietstassen en draagt een sticker van Profile Nijverdal. 

Diefstal koper

Markelo – Op maandag 9 januari tussen middernacht en 8.00 uur werd er aan de Postweg 8, een grote hoeveelheid koper weggenomen en verschillende soorten elektrische gereedschappen op accu.

Woninginbraak

Goor – Vrijdag 6 januari tussen 16.00 en 19.30 uur heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Lindelaan. Door het forceren van een raam heeft men zich toegang tot de woning verschaft. Zeer vermoedelijk zijn de dader(s) gestoord. Vooralsnog is het onbekend of er goederen zijn weggenomen. 

Snelkraak juwelier

Delden – Maandag 9 januari omstreeks 03.30 uur werd er ingebroken bij Juwelier Braakhuis aan de Langestraat. De drie daders hebben het rolluik opgekrikt en de deur kapotgeslagen en zijn naar binnen gegaan. Ze waren een minuut binnen en hebben 8 vitrinekasten vernield en goud en diamanten meegenomen. De schade is groot. De forensische opsporing heeft ter plaatse onderzoek gedaan. De politie zoekt getuigen en camerabeelden. 

Algemeen

De politie waarschuwt voor pas-opstuurfraude. Dit begint altijd met phishing of bankhelpdeskfraude. Via een valse brief, e-mail, tekstbericht of aan de telefoon wordt u misleid om uw betaalpas per post op te sturen of aan iemand af te geven. U wordt gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van de Rabobank, ING of een andere bank. Deze vertelt u dat er iets mis is met uw betaalpas. U moet deze in een envelop opsturen of men biedt aan de pas bij u op te halen. Om aan uw pincode te komen, wordt u gevraagd deze per post, e-mail of via sms te versturen of in te voeren op een (valse) website van uw bank of op uw telefoon; zogenaamd om in te loggen of een nieuwe pincode aan te vragen. LET OP!!! Er is geen enkele bank die zo werkt. Geef dus NOOIT uw bankpas of uw pincode af. In noodgevallen kan uw bank uw betaalpas op afstand blokkeren, daar hoeft u uw betaalpas niet voor op te sturen of af te geven. Wanneer uw huidige betaalpas niet meer geldig is, ontvangt u automatisch een nieuwe. Voor meer informatie of andere oplichtingstrucs, kijk op de website veiligbankieren.nl/fraude/pas-opstuurfraude

Heeft u informatie over één van bovenstaande berichten dan verzoeken wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844, www.politie.nl of kom langs bij het politiebureau in Goor of bij het inloopspreekuur in het Parochiehuis in Delden op donderdag van 19.00 tot 20.30 uur. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle