woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 1/2

Politienieuws week 1/2

Elektrische fiets gestolen

Ambt Delden – Een fiets die geparkeerd stond aan de Twickelerlaan is op zaterdag 8 januari tussen 10.15 en 12.30 uur ontvreemd. Het betreft een zwarte E-bike van het merk Cube Kathmandu Hybrid pro 500. 

Anti-corona-demonstratie

Goor – Zo’n 100 personen hebben zondag 9 januari om 19 uur geprotesteerd tegen de coronamaatregelen. De stoet werd voorop en achteraan vergezeld door twee grote tractoren. Ook was er een auto met geel zwaailicht voor het regelen van het verkeer bij kruisingen. De fakkeltocht ging gepaard met veel lawaai en er werd zwaar vuurwerk afgestoken. 

Schoorsteenbrand 

Goor – In een woning aan de Nachtegaalstraat brak op zondag 9 januari rond 18 uur een schoorsteenbrand uit. Toen de brandweer arriveerde, stonden de bewoners al buiten. De brandweer had de brand snel onder controle. 

Rechtdoor op rotonde

Goor – Een bestuurder van een personenauto is op zaterdagnacht op de rotonde bij de Zomerweg en de Klavermaten rechtdoor gereden. De politie vond ter plaatse een kentekenplaat en de bumper van de auto. Bij het natrekken van de kentekenplaat bleek de bestuurder geen geldig rijbewijs te bezitten. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het verlaten van de  plaats van het ongeval. 

Weer gedupeerde Helpdeskfraude 

Goor – Een bewoner van de Waterstraat is woensdag 5 januari rond 14.00 uur gebeld door iemand die zich uitgaf voor een medewerker van de Rabobank met de smoes dat er geprobeerd zou zijn € 4.200 van zijn rekening te halen. De man zei dat hij bij de Regiobank zat en niet bij de Rabobank. Daarop zouden ze hem doorverbinden met een medewerker van de Regiobank. Hij werd gesommeerd zijn laptop erbij te halen maar het lukte niet om op de wifi te komen. Er werd geopperd de laptop op te komen halen samen met de bankpas, waarmee de gedupeerde akkoord ging. Toen hij eenmaal de bankpas en laptop had meegegeven had hij er toch een vreemd gevoel bij en schakelde zijn kinderen in. Die lieten meteen zijn rekening blokkeren maar er waren toen al drie transacties uitgevoerd met een totale waarde van € 1700,00. De bankrekening van de man was daarmee leeg. Hij krijgt financiële hulp van zijn kinderen. 

Auto in de slip

Ambt Delden – Bij een eenzijdig ongeval op de N741 tussen Delden en Bornerbroek is op donderdag 6 januari om 8.15 uur ’s morgens een auto vermoedelijk door de gladheid in een slip terecht gekomen. De automobiliste kwam uit de richting van Delden. De auto werd via de sloot weer terug op het wegdek geworpen en was zwaar beschadigd. De vrouw is met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis in Enschede. 

Met drugs achter stuur

Markelo – De politie heeft op woensdag 5 januari om 02.00 uur een automobilist staande gehouden aan de Herikerweg en aan een alcohol- en drugstest onderworpen. Er was geen alcohol genuttigd maar de speekseltest was positief op het gebruik van cocaïne. De man moest mee naar het bureau voor een bloedproef en kreeg een rijverbod opgelegd van 24 uur. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle