dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 10/11

Politienieuws week 10/11

Inbreker betrapt

Markelo – Aan de Lochemseweg heeft een BOA en jachtopzichter op zondag 13 maart rond 16.30 uur een inbreker aan de gang gezien bij een voormalige zoutloods van Huis te Diepenheim. Hij was toevallig in de omgeving en hoorde breekgeluiden. Daarop vroeg hij om politieassistentie. Twee mannen op scooters kwamen in zijn richting en hij vroeg hen om hun legitimatie. Ze namen meteen de benen, en mede daardoor viel een gestolen wandkachel van een scooter af. De politie die ter plaatse was gekomen kon het tweetal aanhouden. De beide scooters bleken ook gestolen. Ze zitten nog vast. 

Diefstal Stoevelaar

Goor – Een toevallige passant zag op zondag 13 maart om 15 uur dat er door twee personen werd ingebroken in een leegstaande woning van de Stoevelaar. De politie heeft beide personen aangehouden. Ze hadden een expansievat en leidingen gestolen uit de woning, die bij één van de beide personen thuis werd aangetroffen. 

Ferrari uitgebrand

News United / Rick Olde Nordkamp 

Ambt Delden – Aan de Kanaaldijk is op zondag 13 maart omstreeks 14 uur een Ferrari uitgebrand. De bestuurder had nog getracht de brand zelf te blussen, maar dit is niet gelukt. De brandweer was ter plaatse met assistentie van de politie, die de brand verder hebben geblust. 

Schuurbrand

Goor – Een bewoner van de Bleekstraat had op zondag 13 maart om 12.30 uur tuinafval verbrand en de restanten daarvan in de afvalcontainer gegooid. Het afval smeulde waarschijnlijk nog het vlam vatte. De brandweer moest uitrukken om de brand te blussen maar de schade is gering gebleven. 

Nachtelijke inbraak

Diepenheim – In een woning aan de Diepenheimsestraat is in de nacht van 12 op 13 maart ingebroken, of misschien een poging daartoe. Op de bovenverdieping was een ruit ingeslagen maar het is niet zeker of ze ook binnen zijn geweest. Voor zover nu bekend, worden er geen spullen vermist. 

Persoon ernstig mishandeld

Markelo – Bij een uitgaansgelegenheid brak een vechtpartij uit en daarbij is een persoon ernstig mishandeld. Hij verloor daarbij zijn bewustzijn. Hij zou meerdere malen tegen zijn hoofd zijn geschopt. De dader is opgepakt en zit vast. Hem wordt zware mishandeling ten laste gelegd. Vermoedelijk was hij onder invloed van drank en drugs. 

Fraude met bitcoins

Diepenheim – Een bewoner van Diepenheim heeft deze week aangifte gedaan van fraude met bitcoins. Op 22 februari zag hij dat de bitcoins die hij in een ver verleden had gekocht, nu behoorlijk wat waard waren. Hij wilde deze innen, maar om dat te kunnen doen, moest hij eerst een bedrag storten. Tijdens het storten werd de computer ook overgenomen door de bitcoin fraudeur. De betaling, die geschiedde in bitcoins hadden een waarde van € 65.400. Hij heeft het geld nooit op zijn rekening gekregen. 

Poging tot auto-inbraak

Goor – In een auto die geparkeerd stond aan de Malberg is in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 maart gepoogd in te breken. De deuren en de middenstijlen waren beschadigd aan beide kanten van de rode Hyundai Atos. De politie zoekt getuigen. 

Verkeersongeval N754

Markelo – Bij een botsing tussen een personenauto en een wielrenner op de N754 bij de kruising met de Voordesdijk is op 12 maart rond 12.15 uur de wielrenner gewond geraakt. Hij is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis, vermoedelijk heeft hij een hersenschudding opgelopen. 

Diefstal uit woning

Goor – De bewoner van een woning aan de Grotestraat ontdekte op 11 maart bij thuiskomst dat de knip van de voordeur er op de binnenkant op zat. Een inbreker wist binnen te komen via het dakterras, waar een deur niet was afgesloten. Er is een rolsteiger gestolen. 

Sieraden en geld gestolen

Delden – In een woning aan de Hengelosestraat is op maandag 7 maart ’s avonds ingebroken door een raam uit een kozijn te halen op de begane grond. Ze heeft die avond niets gemerkt maar werd om 6.15 uur de volgende ochtend wakker en ontdekte beneden dat het haar hele kantoortje overhoop was gehaald. Er worden sieraden en geld vermist. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle