woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 10

Politienieuws week 10

Algemene verkeerscontrole Goor

Goor – Bij een algemene verkeerscontrole in Goor op woensdag 10 maart van 18.00 tot 21.30 uur zijn vijf processen-verbaal uitgeschreven. Twee keer voor het rijden zonder rijbewijs, één keer voor het vasthouden van een elektronisch apparaat, één PV voor het inhalen met een doorgetrokken streep en één keer voor het rijden met een defect achterlicht.

Diefstal uit schuur bij woning

 Goor – Aan de Blauwververij is op woensdag 10 maart  tussen 12.30 en 13.00 uur uit een fietstas van een fiets in een schuur bij een woning een portemonnee met een bankpas en een creditcard gestolen.  De politie zoekt getuigen.

Fiets gestolen Weversplein

Goor – Aan het Weversplein had iemand op woensdag 10 maart zijn fiets neergezet tussen 8.00 en 14.00 uur. Bij terugkomst bleek de fiets te zijn gestolen. De fiets stond niet op slot. Het betreft een blauwe Gazelle Orange.

SMS-fraude belastingdienst

Goor – Een bewoner van de Van Deelestraat is op dinsdagmiddag 9 maart slachtoffer geworden van SMS-fraude. In de SMS stond dat hij nog een bedrag open had staan van € 472,92 met kenmerk HK46249 en het verzoek dit bedrag per omgaande te voldoen anders volgde er inbeslagname. Hij kon betalen door op de link in de SMS te klikken en via de bank-app het bedrag over te maken aan iemand met de naam Mirovaliev. Na de betaling kreeg hij weer een SMS met de tekst Thank You en confetti. Het duurde niet lang om te snappen dat dit niet de belastingdienst betrof.

 Parfum gestolen bij de Etos

Goor – Bij de Etos aan de Van Kollaan heeft iemand op vrijdag 12 maart rond 11 uur parfum gestolen van het merk Dolce & Gabbana ter waarde van € 37,95. Op camerabeelden was te zien dat de man de parfum in zijn jas  stopte. De dader is nog niet in zijn kraag gevat.    

Aanhanger en zitmaaier gestolen

Markelo  – De politie ging na een melding op zondag 14 maart om 9.30 uur kijken aan de Groenlandsdijk waar ze een aanhanger en een zitmaaier langs de weg aantroffen. Ze trokken het kenteken van de aanhanger na en kwamen erachter dat deze van een bewoner van de Groenlandsdijk was. Bij de diefstal hadden ze een ruit van een schuur vernield en konden zo van binnenuit de roldeur openen en er met de aanhanger en zitmaaier vandoor gaan. Waarom deze even later in de berm waren achtergelaten, is niet duidelijk.   

Ongeval met wielrenner en hardloper

Markelo  – Aan de Goorseweg heeft zondag 14 maart om 11.30 uur een ongeval plaatsgevonden met een hardloper uit Goor en een wielrenner uit Vriezenveen. Beide waren in een groep op pad. Bij het passeren kwamen een hardloper en een wielrenner met elkaar in botsing. Beide zijn met klachten in een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Almelo.   

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle