zaterdag, 25 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 10

Politienieuws week 10

Handvat auto vastgelijmd

Delden – Van een aan het Rauwland geparkeerde auto heeft iemand in de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 maart het handvat van het bijrijdersportier vastgelijmd. Uiteindelijk heeft de eigenaar het portier wel open gekregen maar er zitten nog wel veel lijmresten aan. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Benteloër opgelicht via nepmail van VGZ

Bentelo – Een bewoner van het Buijvoetsplein is woensdag 17 februari opgelicht via een nepmail van ziektekostenverzekeraar VGZ. Daarin stond dat er een betalingsachterstand was van € 320,10 die via een Ideal-link in de mail kon worden voldaan. Ze klikte op de link en betaalde het voornoemde bedrag. Ze was zich niet bewust dat ze een betalingsachterstand had. Kort daarna kreeg ze weer een betalingsverzoek van dezelfde ziektekostenverzekering. Dit keer vertrouwde ze het niet en heeft ze niets betaald. 

ID-fraude met Zalando

Goor – Een bewoner van de Blauwververij kreeg 26 februari een pakketbezorger aan de deur die een pakket afleverde van Zalando. Deze persoon was verbaasd want hij had niets besteld bij Zalando. Even later kwam er iemand aan de deur om te vragen naar het pakket, die zogenaamd verkeerd afgeleverd was. De naam en het adres klopte wel op het pakket van de persoon aan de Blauwververij. Hij heeft het pakket niet afgegeven maar geretourneerd naar Zalando. Hij heeft zijn account laten blokkeren en daarna aangifte gedaan. 

Aanrijding tussen fietser en auto IJsbaanweg

Goor – Op de kruising IJsbaanweg/Kerkstraat heeft woensdag 3 maart rond 15.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto. De fietser sloeg plotseling af en de automobilist had niet gezien dat de fietser af wilde slaan. De fietser heeft bij de val zijn heup en een elleboog gebroken, zo bleek later. De politie onderzoekt nog hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. 

Aanrijding tussen auto en scooter Kerkstraat

Goor – Op dezelfde dag, 3 maart, maar een uur later om 16.30 uur was het weer raak. Toen verleende een auto geen voorrang aan een persoon op een scooter op de kruising Laarstraat/Kerkstraat. Deze laatste kwam ten val en werd met pijn aan de schouder afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Diefstal bij Jumbo

Goor – Bij de Jumbo aan de Van Kollaan is een vrouw op donderdag 4 maart om 14.40 uur op heterdaad betrapt toen ze boodschappen wegnam zonder te betalen. De boodschappen hadden een waarde van € 12,01. Omdat het de eerste keer was kreeg de vrouw geen boete maar een waarschuwing en een winkelverbod van een jaar. 

Geheime zender ontmanteld

Ambt Delden – Het Agentschap Telecom heeft op donderdag 4 maart om ongeveer 16.00 uur onder toeziend oog van de politie een geheime zender ontmanteld. Deze stond aan de Mossendamseweg in Ambt Delden. 

Aanrijding auto en fietser Coornhertstraat

Goor – Op de kruising Coornhertstraat Scherpenzeelseweg is op vrijdag 5 maart om 08.30 uur een fietser met een auto in botsing gekomen. De fietser verleende geen voorrang en kwam ten val. Hij is met een bloedende hoofdwond en vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.

Rijden onder invloed

Delden – De politie hield op zaterdag 6 maart om 0.15 uur een automobilist staande rijdend op de Beckumerweg. Een blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken: 515 ug/l waar 220 ug/l de maximale toegestane hoeveelheid is. De Deldenaar kreeg een rijverbod en is meegenomen naar het politiebureau in Goor. 

Einde gemaakt aan feestje in keet

Diepenheim – De politie heeft op zaterdag 6 maart rond 23 uur een einde gemaakt aan een feest in een keet aan de Kieftenweg met allemaal jongeren. Een aantal van hen maakte zich al uit de voeten toen ze de politie zagen naderen. Ongeveer 10 jongeren, die zich toen nog in de keet bevonden, kregen een proces-verbaal vanwege het overtreden van de avondklok en een van hen ook een proces-verbaal voor het niet kunnen overleggen van een ID-bewijs. Iedereen keerde daarna huiswaarts. 

In de Hof waren de afgelopen week nog drie processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok waarvan één persoon uit Ambt Delden en twee uit Goor. 

Illegaal asbest gestort

Ambt Delden – Aan de Nijhuisbinnenweg zijn gedumpte asbestplaten gevonden in een sloot op maandagochtend 8 maart. De asbest was goed verpakt. De gemeente heeft het gedumpte asbest geruimd. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle