donderdag, 1 december 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 11/12

Politienieuws week 11/12

Minikraan in brand

Markelo – Een minikraan die op het terrein stond bij de Borkeld aan de Oude Rijssenseweg is door vermoedelijk twee jongens in brand gestoken op zondag 20 maart omstreeks 9.30 uur. Er waren twee jongens in donkere trainingspakken gesignaleerd die richting Markelo fietsten. De politie heeft de twee jongens gevonden en ze aangehouden op verdenking van de brandstichting. 

Rijden onder invloed

Markelo – De politie heeft een automobilist staande gehouden op de Rondweg in Goor op vrijdag 18 maart rond middernacht. Op het politiebureau wees een blaastest 700 ug/l uit waar 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. Hij kreeg een rijverbod opgelegd. Het is onbekend voor hoe lang. 

Aanrijding fietser 

Goor – Aan de Mossendamseweg bij de kruising met de Kortedijk is een automobilist op vrijdag 18 maart rond 13.45 uur in botsing gekomen met een persoon op een elektrische fiets. De automobilist had de fietser over het hoofd gezien. De laatste is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis in Almelo. De toedracht van de aanrijding wordt nog onderzocht. 

Diefstal fiets

Goor – Aan het Weversplein is op vrijdag 18 maart tussen 10.30 en 11.45 uur bij een supermarkt een fiets van het merk Lombardo Taranto gestolen. De politie bekeek de camerabeelden en herkende de verdachte. Al fietsend richting Delden heeft de politie de dief aangehouden. 

30 nestkasten gestolen

Goor – In de omgeving van de Herikerbergweg zijn 30 nestkasten gestolen, welke eigendom zijn van het NIVON, wat er met witte letters op stond. Ook zijn de nestkasten genummerd. Op 22 januari hingen ze er nog en na de storm van 18 februari waren ze ineens verdwenen. De nestkasten lagen ook niet naast de bomen of in de struiken. De nestkasten hebben een waarde van € 20 per stuk. 

Marktplaats fraude

Delden – Een bewoner van de Noordwal heeft aangifte gedaan van fraude via Marktplaats. Pleegdatum was 10 maart. Hij had een bod gedaan van € 180 op een virtual reality bril van het merk Oculus Quest. De verkoper ging akkoord en het bedrag van
€ 180 is overgemaakt. De bril heeft hij nooit ontvangen en hij kon daarna ook geen contact meer krijgen met de verkoper

 

Datingfraude

Goor – Een vrouw uit Goor heeft tussen 24 februari en 12 maart contact gehad met een man die haar gecontacteerd had via Messenger (Facebook). De communicatie ging ook via de app Hangout en later mailden ze ook met elkaar. De vrouw zei dat het een heel prettig contact was. De man had een valse ID aangenomen en zei dat hij in het leger in Kabul zat en naar Oekraïne moest. Hij bleef er op aandringen dat hij de vrouw wilde zien, maar daarvoor moest zij een e-mail sturen aan de generaal van het leger om zijn verlof aan te vragen. Dat heeft ze gedaan en vervolgens zei de man dat ze € 25.000 moest betalen voor zijn verlof. Ze had echter maar € 5000. Dit heeft ze betaald. Daarop zei de man, die ineens niet meer zo vriendelijk was, dat ze de resterende € 20.000 ook moest betalen. Toen ze zei dat ze dit geld niet had, zei hij dat ze maar iets moest regelen. Daarop verbrak ze de ‘vriendschap’. De € 5000 is ze helaas kwijt.

Steigerplanken gestolen

Goor – Aan de Polmaten zijn tussen 11 en 13 maart bij de firma Roetgerink 30 stuks steigerplanken met een lengte van 5 meter gestolen. De steigerplanken hebben een waarde van in totaal € 600. De camerabeelden worden nog onderzocht. De politie is mogelijk een verdachte op het spoor. 

Poging inbraak chalet

Markelo – Aan de Holterweg is op zaterdag 12 maart een poging tot inbraak gedaan bij een chalet. Er is aan de ramen en kozijnen gerommeld, deze waren ook beschadigd, maar men is niet binnengekomen.

Inbraak woning

Goor – Bij een woning aan de Diepenheimseweg is tussen 12 en 16 maart ingebroken. 12 maart hadden de bewoners de woning verlaten, op slot en met het alarm erop. De bewoners kwamen 16 maart thuis en ontdekten de inbraak. Er was een raam vernield op de eerste etage en de hele bovenverdieping is doorzocht en overhoop gehaald. Er worden sieraden vermist. 

 

Poging diefstal

Markelo – Aan de Smitjan was iemand zijn auto aan het poetsen toen deze schade ontdekte aan de achterklep en het rechter voorportier. Er was blijkbaar getracht in de auto in te breken maar dit is mislukt. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden, Markelo en Diepenheim kunt u op gezette tijden het inloopspreekuur van de wijkagenten bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle