Elektrische fiets bijna gestolen
Delden – Iemand die zijn elektrische fiets op dinsdag 16 maart rond 13.15 uur in de Langestraat had neergezet, kon nog net verhinderen dat twee fietsendieven er in een auto met haar fiets vandoor gingen. Eén man zat achter het stuur en de andere laadde de fiets in. Het betrof een Merida E-Spresso City die dus gelukkig niet ontvreemd is. Toen de diefstal mislukt was, maakte het tweetal zich snel uit de voeten. De politie heeft camerabeelden in bezit waarop de fietsendieven te zien zijn. Het onderzoek is nog in volle gang.
Snelheidscontrole en alcoholcontrole
Hengevelde – Aan de Bentelosestraat heeft de politie op 17 maart tussen 12.15 en 16.30 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Er waren 1266 passanten waarvan er 27 te hard gereden hebben en een proces-verbaal tegemoet kunnen zien. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/uur waar maximaal 50 is toegestaan.
Delden – Aan de Hengelosestraat hield de politie vrijdag 19 maart om 19.45 uur een alcoholcontrole waarbij iemand werd staande gehouden om te blazen. De blaastest was negatief, maar de automobilist testte positief op een speekseltest. Hier werden sporen van cannabis aangetroffen. De man is meegenomen naar het bureau in Goor voor een bloedproef en kreeg een rijverbod van 24 uur.
Autodiefstal Lindelaan
Goor – Een bewoner van de Lindelaan merkte op donderdag 18 maart omstreeks 01.45 uur dat haar auto was gestolen en belde de politie. Haar sleutels lagen op het aanrecht en het huis was gewoon afgesloten. Ze heeft geen idee hoe haar auto gestolen kon worden.
De autodief veroorzaakte later die nacht nog voor een aanrijding met een lantaarnpaal maar verliet de plaats ongeval. Toen hij even later werd aangehouden, waartegen hij zich verzette, bleek hij ook nog te hebben gedronken. De man is naar het arrestantecomplex in Borne overgebracht.
Vuurwapen verbeurd verklaard
Delden – Bij een bewoner aan het Rauwland heeft de politie op 20 maart om 14.30 uur een vuurwapen aangetroffen. Het type wapen betrof een revolver. Deze is in beslag genomen en verbeurd verklaard.
Samenscholing
Samenscholing beëindigd
Goor – Bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat was op zaterdag 20 maart om 18.00 uur een drive-thru georganiseerd. De politie trof er een 30-tal mensen aan die zich verzamelde rondom statafels. Ze waren met teveel en bevonden zich te dicht op elkaar. De politie gaf een waarschuwing voor samenscholing en verzocht een ieder te vertrekken. Daar werd netjes gehoor aan gegeven en er hoefden geen boetes te worden uitgedeeld.
22 keer proces-verbaal avondklok
Ambt Delden – De politie ging op zondag 21 maart om 0.30 uur polshoogte nemen bij een woning aan de Oelerweg waar een feest gaande was. Een aantal rende al weg bij het zien van de politieauto maar er zijn toch nog zes processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok.
Goor – Ook aan de Enterseweg werd op zondag 21 maart om 01.00 uur een feestje door de politie beëindigd. Hier werden 16 mensen geverbaliseerd tussen de 18 en 21 jaar voor het verbod op groepsvorming in gesloten binnenruimten.
Ernstige overlast motorcrossers buitengebied
Hof van Twente – In het hele buitengebied in Hof van Twente krijgt de politie regelmatig klachten van wandelaars maar ook van ProRail over motorcrossers. Ze rijden door natuurgebieden waar dit niet toegestaan is en op wegen en in bossen in eigendom van Rijkswaterstaat en langs spoorbanen.
Door een aantal groene Boa’s is een actie op touw gezet. Hierbij waren ook Boa’s van Rijkswaterstaat en de spoorwegpolitie betrokken en werd zijdelings politieassistentie verleend. Bij een aantal aanhoudingen vertoonden de motorcrossers erg gevaarlijk gedrag om te ontkomen. Eén keer werd er op een Boa ingereden die maar net op tijd opzij kon springen. Dit kan aangerekend worden als poging tot zware mishandeling. Sommigen ontsnapten aan de controle door hun weg via het spoor te vervolgen. De motorcrossers komen uit heel Nederland.
Op zaterdag 20 maart werden er 10 processen-verbaal uitgeschreven en op zondag 21 maart nog eens vier. Dat waren er zeven voor rijden in een verboden toegang gebied, zes processen-verbaal voor overtreding van een verordening waterschap en één voor het inrijden van een gesloten verklaring. De komende weken zal er extra gecontroleerd blijven worden om de overlast terug te dringen.
Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).
Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.