zondag, 4 december 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 12/13

Politienieuws week 12/13

Meerdere inbraken Hof van Twente

Delden – Bij een woning aan de Van Wassenaerstaat is op zondagnacht 27 maart ingebroken. Vermoedelijk zijn ze via de achterzijde van de woning binnengekomen. De hele bovenverdieping is overhoop gehaald. Daarbij is de kluis meegenomen en er worden geld en sieraden vermist. Er zijn camerabeelden uit de buurt beschikbaar gesteld, die nog worden onderzocht.

Diepenheim – Ook in de Nijstadstraat werd ingebroken in een woonhuis. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart. Er was een ruit ingeslagen aan de achterzijde en vervolgens is de hele woning doorzocht. Er worden sieraden en een laptop vermist.

Markelo – Een derde inbraak is gemeld aan de Bergweg tussen maandag 21 en donderdag 24 maart. Dit keer werd aan de voorzijde van de woning een ruit vernield om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht en er is geld en een kluis weggenomen.

Goor – In een woning aan de Herman Heijermansstraat is op woensdag 23 maart op klaarlichte dag ingebroken. De poort naar de achterkant van de woning werd geforceerd. Ook hier werd de hele woning doorzocht en is er een beautycase met sierraden ontvreemd.    

Aanrijding fietser

Markelo  – Aan de Stokkumerweg bij een kruising is een automobilist op vrijdag 25 maart rond 16.10 uur in botsing gekomen met een fietser. De automobilist nam de binnenbocht en raakte daarbij de fietser die ten val kwam en met wat schrammen en een gebroken neus naar het ziekenhuis in Deventer werd gebracht.

Buitenspiegel vernield

Goor  –  Van een Subaru Forester die geparkeerd stond aan de Deldensestraat is de rechter buitenspiegel vernield. Dit is gebeurd in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart. Het glas was kapot en de behuizing aan de binnenkant was helemaal zichtbaar. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Online oplichting en bankfraude

Hof van Twente – Afgelopen week heeft iemand aangifte gedaan van online fraude op vrijdag 4 maart. Op de website hub-online.nl had hij een Playstation ter waarde van € 575 gekocht en met creditcard betaald. Vervolgens was de advertentie ineens verlopen (via Facebook). De Playstation is nooit geleverd en er wordt nu geprobeerd om de het geld via de creditcard verstrekker terug te krijgen.

Ambt Delden – Een man werd tegen 18 uur gebeld op donderdag 17 maart door iemand die zich uitgaf voor medewerker van de Rabobank. Iemand zou geld van zijn rekening proberen te halen en daarvoor moest hij zijn geld tijdelijk op een veilige rekening overboeken. Daarvoor moest hij op zijn computer het programma TheRisk installeren en dan inloggen. Vervolgens heeft hij € 13.000 overgemaakt naar deze ‘veilige’ rekening. Hij had te laat door dat hij werd opgelicht en kijkt samen met de bank of het geld nog terug te halen is.  

Rijbewijs ingevorderd

Bentelo – Op de Benteloseweg haalde een motorijder op woensdag 23 maart omstreeks 15.30 uur met hoge snelheid een politieauto in. De politie zette de achtervolging in en noteerde een snelheid van 160 km/uur waar 80 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontrole N347

Goor – Op de N347 in Goor hield de politie op woensdag 23 maart van 12.30 tot 21.00 uur een snelheidscontrole. Er waren 4000 passanten waarbij er 84 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid betrof 106 km/uur waar 80 is toegestaan. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle