woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 16/17

Politienieuws week 16/17

Inbraak woning

Goor – Aan de Wielewaalstraat is in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 april ingebroken in een woning, vermoedelijk door het gebruik van een valse sleutel. Er worden een TV en een laptop vermist. 

Eenzijdig ongeval met letsel

Markelo – Aan de Petersweg is een automobilist op zondag 24 april om 2 uur ’s nachts met zijn auto op een boom gebotst en verderop in de bosschage terecht gekomen. De man moest een blaastest afleggen en daaruit bleek dat hij alcohol had genuttigd. Hij is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis in Deventer. Zijn rijbewijs is ingenomen. 

Weer inbraak Delden 

Delden – Afgelopen weekend heeft er weer een inbraak plaatsgevonden aan het Villapark. De inmiddels bekende werkwijze van de golf van inbraken in Delden, op de eerste verdieping een ruit inslaan om binnen te komen, werd ook hier toegepast. De hele woning werd doorzocht en er wordt zilveren bestek vermist. Getuigen hadden twee jonge mannen zien wegrennen, maar de politie heeft het tweetal niet staande kunnen houden. 

Verkeerscontrole Holterweg 

Markelo – De poltie hiled op zaterdag 23 april een verkeerscontrole aan de Holterweg. Daarbij werd ook een beginnend bestuurder aangehouden die 355 µg/l blies. Bij een beginnend bestuurder is de maximale score 88 µg/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Diefstal houtkachel

Markelo – Aan de Potdijk is op donderdag 21 april een dief op heterdaad betrapt door de bewoner toen hij wegreed in een personenauto. Er was een houtkachel gestolen. De politie kon de dader achterhalen door het kenteken maar de houtkachel werd niet in de auto aangetroffen. De inbreker is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. 

Poging inbraak

Hengevelde – De politie ontving een verlate aangifte van een poging tot inbraak in een woning aan de Vinkstraat op dinsdag 12 april. Er was flinke schade aangebracht aan de kozijnen maar toen zijn ze waarschijnlijk verrast door het alarm en zijn ze vertrokken. De politie heeft de woning wel gecontroleerd. 

 

Fietser aangereden

Delden – Bij de rotonde Bernhardstraat / Bentelosestraat is een fietser op het fietspad aangereden door een scooter op maandag 18 april rond 02.30 uur. Twee scooters reden al geruime tijd luid schreeuwend en claxonnerend achter de twee fietsers in de richting van Delden, komende uit Bentelo. Binnen de bebouwde kom moeten scooters van het fietspad af maar de scooterrijders bleven op het fietspad rijden en een van hen botste tegen de fietser aan die daardoor ten val kwam. Hij brak daarbij zijn linker elleboog en liep een schaafwond op in zijn gezicht. Hij is daarvoor behandeld in het ziekenhuis. De politie zou graag in contact willen komen met getuigen van deze aanrijding. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle