donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 17

Politienieuws week 17

11 keer overtreden avondklok

Goor – Op zaterdag 24 april om 01.30 uur hield de politie een automobilist staande voor de avondklok. Omdat deze persoon geen geldige reden had om na de avondklok nog op straat te zijn, schreef de politie een proces verbaal uit. Ook voldeed hij niet aan de ID-plicht, waarvoor de politie ook een boete uitschreef. In totaal bekeurde de politie die nacht nog 10 andere personen voor het overtreden van de avondklok. De meesten van hen kwamen uit Goor.

Rijverbod en inbeslagname soft drugs

Goor – Bij een tankstation aan de N346 heeft de politie polshoogte genomen bij een auto die daar stond met twee personen erin. Ze hadden een open flesje bier bij zich en een gripzakje met soft drugs. Een en ander gebeurde op donderdag 22 april om 19.30 uur. De politie gaf een rijverbod van 24 uur en heeft de soft drugs in beslag genomen.

Markelo/Holten – Ook op de Borkeld hield de politie op donderdag 22 april tussen 08.00 en 09.00 uur een voetganger staande. Hij had zijn auto op de parkeerplaats staan. Deze persoon was vermoedelijk onder invloed van de drug GBL en 3MMC. De honden die deze persoon bij zich had, liepen los waar dat niet is toegestaan. Daarvoor schreef de politie een proces verbaal uit en ook kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

Snelheidscontrole Larenseweg

Markelo – Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie op woensdag 21 april tussen 15.30 en 17.15 uur met een lasergun op snelheid gecontroleerd op de Larenseweg. De politie schreef drie bekeuringen uit. Hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar 60 is toegestaan.

Nitraten in beslag genomen

Ambt Delden – De politie heeft op woensdag 21 april twee jongens een proces verbaal gegeven voor het in bezit hebben van nitraten. Eerst hoorden ze een harde knal in een fietstunnel ter hoogte van Carelshaven. Ook gooide ze de nitraten in het de vijver die in het water ontploften. Ze hadden nog meer nitraten in een rugzak. Deze heeft de politie in beslag genomen.

Tweede keer Suzuki beschadigd

Markelo – Op de J.C. Romijnstraat is een Suzuki Alto door nog onbekende personen beschadigd. Dit gebeurde in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 april. Er was een diepe kras aangebracht van het achter- naar het voorportier. Van de zelfde auto waren een week eerder al de banden lek gestoken. De politie is op zoek naar getuigen.

Groen schoolplein beschadigd

Goor – Aan de Kloosterlaan bij de Heeckerenschool, waar ze met een zogenaamd ‘Groen Schoolplein’-project bezig zijn met duurzame speeltoestellen en boomaanplant, zijn vorig weekend vernielingen aangebracht aan de nieuwe aanplant, een bord is verbogen en de knikkertegel is ontwricht. De schade wordt beraamd op zeker € 150.

Auto bekrast

Markelo- Aan de Rietdijk is iemands auto met een scherp voorwerp bekrast. Dit gebeurde op dinsdag 20 april tussen 9 en 12 uur. Er zijn camerabeelden opgevraagd.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle