dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 18/19

Politienieuws week 18/19

Automobilist onder invloed

Delden – De politie hield op maandag 9 mei om 0.05 uur aan de Benteloseweg een automobilist staande. Uit een blaasproef bleek overduidelijk dat de man gedronken had en een speekseltest bewees het gebruik van cocaïne. Ook had hij een aantal pony packs in bezit die hij vrijwillig afgaf. Hier zat waarschijnlijk ook cocaïne in. De man is meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef. 

Geheime zender ontmanteld

Hengevelde – De politie heeft zondag 8 mei om 11.30 uur het agentschap Telecom geassisteerd met het uit de lucht halen van de geheime zender Festival Combinatie Hengevelde aan de Wethouder Goselinkstraat. 

Onderdelen van tractoren gestolen

Hengevelde – Bij een loonbedrijf aan de Haaksbergerstraat zijn in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 mei onderdelen gestolen van vier landbouwvoertuigen, waaronder een GPS antenne, GPS ontvangers, een display, een controller en twee keer een Intelliview scherm. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. 

Weer inbraak Delden

Delden – Aan de Dr. Gewinstraat heeft tussen donderdag 5 en zaterdag 7 mei een woninginbraak plaatsgevonden. Er werd een ruit ingegooid op de eerste verdieping en daar werden de slaapkamer en badkamer doorzocht. De politie is nog bezig met het sporenonderzoek. Er is tot op heden nog niet bekend wat er vermist wordt. 

WhatsApp-fraude

Delden – Een inwoner van Delden is op donderdag 5 mei om 9.15 uur slachtoffer geworden van WhatsApp-fraude. Hij werd door zijn zoon geappt dat hij een nieuw nummer had, compleet met profielfoto, en dat hij dringend een aantal rekeningen moest betalen, maar zijn bankpas had vergeten. De man twijfelde geen moment en maakte
€ 3.250,75 over naar zijn ‘zoon’. 

Woninginbraak

Goor – Bij een woning aan de J.M. de Bruijnstraat is in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 mei ingebroken. De achterdeur was niet afgesloten, waardoor ze eenvoudig in de woning konden komen. Er is een potje met geld en sieraden weggenomen. 

Bankfraude

Delden – Een bewoner van de Plevierstraat is op dinsdag 3 mei om 12.30 uur slachtoffer geworden van bankfraude. Een nepbankmedewerker zei hem dat er frauduleuze handelingen werden verricht met zijn rekening. Om te achterhalen wie dat deed, vroegen ze de bankpas met pincode af te geven. Deze werd even later aan de deur opgehaald door een getinte man in een versleten spijkerbroek. Ook droeg hij een mondkapje. Ondertussen werd hij via de andere ‘bankmedewerker’ aan de praat gehouden via de telefoon, waarschijnlijk zodat hij niet ondertussen zijn echte bank kon bellen. Er is vier keer geld van de
rekening gepind met een totaalbedrag van € 3.650,00.

Snelheidscontrole N347

Goor – De politie hield op dinsdag 3 mei van 07.00 tot 16.30 uur een snelheidscontrole op de N347. Er waren 3945 passanten waarvan er 83 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 119km/uur waar 80 maximaal is toegestaan. 

Fraude via Marktplaats

Bentelo – Een man uit Bentelo had op 30 maart jl. via Marktplaats in Noorwegen een grasmaaier gekocht van het merk Stiga Titan van 2009. De man heeft bij de aankoop een bedrag van € 3.500 overgemaakt maar tot op heden niets ontvangen. Hij kreeg wel een verzendbewijs toegestuurd maar deze was zonder track & trace link. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 

Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle