donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 19/20

Politienieuws week 19/20

Gereedschappen en rolsteiger gestolen

Ambt Delden  – Bij een woning aan de Torendijk is tussen woensdag 19 en vrijdag 21 mei een 18 meter hoge rolsteiger op een aanhanger van het merk Altrex gestolen. Ook wordt een blauwe Bosch afkortzaagmachine vermist en een blauwe Makita schiethamer. De politie verzoekt getuigen zich te melden. 

Auto bekrast 

Goor  – Een zwarte Volvo S80 die tussen maandag 17 en donderdag 20 mei geparkeerd stond aan de Stationslaan is aan de rechter zijkant bekrast met een scherp voorwerp. Het is een dubbele kras over de gehele zijkant van de auto. Er  wordt gekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. Ook hier vraagt de politie getuigen zich te melden. 

Scooter gestolen

Ambt Delden – Een scooter die achter een werkplaats aan de Beldsweg geparkeerd stond, is in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei gestolen. Het betreft een scooter van het merk Peugeot Speedfight.    

Poging tot inbraak

Delden – Een bewoner van de Sluisstraat werd in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 mei opgeschrikt door lawaai bij de voordeur en een wegrijdende auto. Het glas van de voordeur was ingeslagen en overal lagen glasscherven. De volgende toegangsdeur tot het woonverblijf was afgesloten, waardoor de inbreker het waarschijnlijk opgaf. Er wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn. 

Fietssleutel en display in winkel gestolen

Delden – Bij een supermarkt aan de Kortestraat had iemand zijn fiets op zaterdag 15 mei omstreeks 14.30 uur op slot gezet en de display eraf genomen. Vervolgens werden zowel de sleutel als de display in de winkel uit haar zak gerold. De fiets stond nog wel buiten voor de supermarkt. Helaas is de fiets zonder sleutel en display niet bruikbaar. 

Bijna € 900 kwijt door WhatsApp fraude

Goor – Helaas is op maandag 17 mei rond het middaguur weer iemand slachtoffer geworden van WhatsApp fraude. De oplichters -zich uitgevend voor de zoon of dochter- komen eigenlijk altijd met dezelfde smoes dat hun telefoon kapot is, dat ze tijdelijk een ander nummer hebben en dringend een betaling moeten doen. Vervolgens krijgt het slachtoffer een link waarop bankgegevens moeten worden ingevuld. Zo ook hier. Gelukkig had hij na de eerste betaling door dat het niet in de haak was, maar deze transactie van € 887,45 kon niet meer ongedaan gemaakt worden. 

Valse briefjes van € 50

Ambt Delden – Een man die een iPhone XS te koop had gezet op Marktplaats had op maandag 17 mei contact met een potentiële koper, die kwam voorgereden in een Opel Astra. Tijdens de verkoop had hij erg trillende handen. De koper overhandigde de verkopende partij negen briefjes van € 50 en vertrok met de iPhone. Toen de verkoper de briefjes nader bekeek, zag hij dat deze heel makkelijk scheurden en van gewoon papier waren gemaakt. De oplichter was al gevlogen. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle