woensdag, 22 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 19/20

Politienieuws week 19/20

Controle politie en groene boa’s

Hof van Twente – De politie heeft in samenwerking met de groene boa’s en een visserijwetcontroleur op zondag 15 mei van 8.00 tot 13.00 uur een grootschalige controle uitgevoerd in het buitengebied. Er werd gecontroleerd op de visserijwet, overlast motorcrossers en overtreders van de wet natuurbescherming. Dit leverde 60 overtreders van de visserijwet op, een aantal processen-verbaal en meerdere waarschuwingen voor loslopende honden, het blokkeren van een inrit, een parkeerovertreding, storten van puinafval, twee ruiters, twee mtb’ers en twee voetgangers die zich bevonden op verboden grond, drie motorcrossers voor het negeren van een gesloten verklaring en een proces-verbaal voor het vliegen met een drone boven Weldam. 

Brand in meterkast Rood Zwart 

Delden – In een meterkast in het kleed-kamergebouw van voetbalvereniging Rood Zwart heeft op zaterdag een kleine brand gewoed. De brandweer rukte uit en had de situatie snel onder controle. De club mag van geluk spreken dat het vuur snel door iemand ontdekt werd waarna de brandweer ingeschakeld kon worden. Een gesprongen waterleiding zorgde ervoor dat het vuur binnen de perken bleef. Waardoor de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht. De schade is behoorlijk. Niet alleen rondom de meterkast, maar er is ook rookschade op de bovenverdieping en de brandweer moest de ondergelopen kelder leegpompen. Bron: Nieuws uit Delden

Inbraak Elektro World

Delden – Drie personeelsleden van Electro World Bas Baake aan de Langestraat hebben op zaterdagmiddag 14 mei voorkomen dat een onbekende man ervandoor ging met een kostbare beamer. Tijdens de lunchpauze om iets voor 13.30 uur zat het personeel achter in de winkel toen ze zagen hoe een brutale winkeldief een beamer pakte en rustig de deur uitliep. Hij stapte vervolgens in een auto met buitenlands kenteken en wilde wegrijden. Hij had echter niet gerekend op het kordate optreden van drie personeelsleden. Deze hadden op de camera de diefstal namelijk gezien en renden achter de man aan. Net voordat hij zich in zijn auto uit de voeten kon maken, wisten de personeelsleden het voertuig te bereiken en de gestolen beamer te pakken. De man wist hierna ondanks pogingen hem te stoppen, wel te ontsnappen. De diefstal is op camera vastgelegd en ook het kenteken van het voertuig
 is genoteerd.               Bron: Nieuws uit Delden

Botsing fietser en auto

Goor – Een fietser en een automobilist kwamen op 13 mei om 15.00 uur met elkaar in botsing op de Iependijk. De fietser raakte daarbij gewond en is nagekeken door ambulancepersoneel. De automobilist was onder invloed van drugs en testte positief op cannabis en amfetamine. Bovendien reed hij zonder rijbewijs, waar hij al eerder voor was gepakt. Zijn auto is in beslag genomen. 

Drie maal internetfraude

Hof van Twente – Een vrouw kocht online op 25 april vier kaartjes voor Kings Dance. Ze betaalde hiervoor € 140,00. De kaartjes werden echter nooit opgestuurd. 

Een ander slachtoffer deed een aanbetaling van € 500,00 voor een tractor merk Valtra. Toen er een radiostilte volgde ging de man kijken op marktplaats. Daar was de advertentie verdwenen en het opgegeven adres bleek vals te zijn. Een laatste slachtoffer kocht op 17 april vier sets inbouwreservoirs ter waarde van € 900,00. De waar werd echter nooit geleverd. 

Inbraakpoging

Delden – Een bewoner van de Dinkel overliep een inbreker in zijn schuurtje. Deze was niet afgesloten. Hij hoorde buiten een geluid en toen hij ging kijken zag hij een vreemde persoon in de schuur. Er is geen schade en er wordt niets vermist.

Snelheidscontroles Markelo en Goor

Goor /Markelo – De politie hield op donderdag 12 mei van 12.30 tot 22.00 uur een snelheidscontrole op de N347. Er waren 3809 passanten waarvan er 66 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 109km/uur waar 80 maximaal is toegestaan. Eveneens op 12 mei van 8.00 tot 16.30 uur was er een controle aan de Lochemseweg. Hier waren 1893 passanten en 172 overtreders. Hoogst gemeten snelheid was 120 km/uur waar 80 maximaal is toegestaan. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle