woensdag, 29 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 19/20

Politienieuws week 19/20

Molotovcocktail tegen pand

Goor – De politie ging zondagnacht 16 mei na een melding van brandstichting bij een kantoorpand aan de Oude Haaksbergerweg polshoogte nemen. Eenmaal ter plaatse was de brand al uit. Op twee plaatsen was er brand gesticht waarschijnlijk door middel van een molotovcocktail. Het politieonderzoek is nog in volle gang. 

Fraude met bankpas 

Markelo – Een bewoonster van de Potdijk is door het oog van de naald gekropen. Ze kreeg op vrijdag 14 mei omstreeks 15.30 uur telefoon van een ‘bankmedewerker’ die zei dat er iets mis was met haar bankpas. Ze moest haar pincode geven en dan zouden ze even later haar pas aan huis komen ophalen. Gelukkig was op dat moment iemand van de thuiszorg aanwezig, die weigerde de pas af te geven, waardoor de vrouw geen geld kwijt is geraakt. Wordt u gebeld door een zogenaamde bankmedewerker? Verbreek dan de verbinding en check zelf bij uw bank of dit klopte. 

WhatsApp fraude

Delden – Aan het Dalkruid is de afgelopen week weer iemand de dupe geworden van WhatsApp fraude doordat de dochter vertelde dat ze een nieuw nummer had en niet kon internetbankieren. De ‘dochter’ vroeg om drie keer € 750 over te maken via een ‘tikkie’. Dat lukte helaas één keer alvorens de vrouw besefte dat ze werd opgelicht. 

Verkeerscontrole Langenhorsterweg 

Ambt Delden – Bij een algemene verkeerscontrole aan de Langenhorsterweg heeft de politie op woensdag 12 mei tussen 08.00 en 16.30 uur maar vier processen-verbaal hoeven uitdelen. Eenmaal voor snelheid en niet handsfree bellen en twee voor overige overtredingen. 

Zware mishandeling met luchtbuks

Delden – Aan de Sleutelbloem is een persoon op maandag 10 mei omstreeks 13.45 uur zwaar gewond geraakt door dat iemand met een luchtbuks op hem schoot vanuit een woning. De man werd geraakt in zijn schouder en is afgevoerd naar het ziekenhuis waar inmiddels het kogeltje is verwijderd. De dader kon op aanwijzing van getuigen worden aangehouden ter zake zware mishandeling. De wapens en kogeltjes zijn in beslag genomen. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle