maandag, 5 december 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 19

Politienieuws week 19

Coronafeest opgeheven

Hengevelde – De politie moest wederom ingrijpen bij een coronafeest in Hof van Twente. Op zondag 9 mei rond 20.00 uur trof de politie zo’n 40 feestvierende jeugdigen aan, aan de Diepenheimsestraat bij de koepel achter de kerk. Bij het zien van de politie schoten ze alle kanten op. Vier jongeren bleven achter. Zij kregen een waarschuwing en hebben ook alles opgeruimd. 

Snelheidscontrole Hengevelde

Hengevelde – Aan de Bentelosestraat heeft de politie op donderdag 6 mei tussen 12.30 en 16.45 uur weer een snelheidscontrole uitgevoerd. Er waren 522 passanten waarvan er 72 te hard gereden hebben en een proces-verbaal tegemoet kunnen zien. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/uur waar maximaal 50 is toegestaan.

Twee gevallen van spoofing 

Hof van Twente – In Hof van Twente zijn afgelopen week weer twee gevallen van spoofing voorgekomen. Een persoon raakte daardoor € 1500 kwijt en een ander werd gedupeerd voor € 4800. Bij spoofing wordt u op uw vaste telefoon gebeld door een nep bankmedewerker (in deze twee gevallen deden ze zich voor als medewerkers van de ABN Amro) die melden dat uw rekening mogelijk wordt gehackt en dat u uw (spaar)geld tijdelijk op een andere rekening kunt veilig stellen. Deze ‘veilige’ rekening is van de oplichter. Trap er niet in, verbreek de verbinding en neem contact op met uw bank. 

Auto bekrast 

Markelo – Op de carpoolplek bij de Holterweg is op maandag 3 mei tussen 12.00 en 19.00 uur een auto met een scherp voorwerp bekrast. Het betrof een Mazda CX5. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Tankwagen met melk gekanteld

Ambt Delden – Op de N346 tussen Delden en Goor is zaterdagochtend 8 mei heel vroeg een vrachtwagen met melk gekanteld. De weg was daardoor afgesloten voor verkeer in beide richtingen. De brandweer moest eerst een gat maken in de tank met 35.000 liter melk om deze over te kunnen pompen. Vervolgens kon de vrachtwagen door een bergingsbedrijf rechtop worden gezet. De chauffeur van de vrachtwagen is nagekeken en heeft geen verwondingen. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is onbekend. De weg tussen Delden en Goor werd rond 11.15 uur ’s morgens weer vrijgegeven. (Foto en tekst: News United/Jack Huygens)

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle