dinsdag, 9 maart 2021
Advertentie
Home Nieuws Politienieuws week 2

Politienieuws week 2

Geval van spoofing kost man bijna € 2200 

Goor – Een inwoner van Goor is afgelopen week slachtoffer geworden van spoofing. Hij werd gebeld door een man met een vriendelijke stem en goed Nederlands sprekend, die zich voordeed als een medewerker van de Rabobank en meldde dat er frauduleuze transacties plaatsvonden met zijn rekening. Het zou beter zijn als hij zijn geld tijdelijk zou overmaken naar een zogenaamde ‘saferekening’. Hij werd gevraagd meerdere bedragen over te boeken naar deze ‘saferekening’, in totaal uiteindelijk
€ 2787,66. Toen hij later de ‘echte’ Rabobank belde, konden ze nog één bedrag tegenhouden van € 498. De rest is hij helaas kwijt.

Auto bekrast en band lek gestoken 

Markelo – Aan de Burgemeester de Meesterlaan is in de nacht van zondag 3 op 4 januari het portier van een zwarte Volkwagen Polo bekrast met een scherp voorwerp. Van een bedrijfsauto die er vlakbij stond is een band lek gestoken. 

Display van e-bike gestolen

Goor – Aan de Schoolstraat had een man zijn fiets neergezet en ging daar een winkel binnen. Bij terugkomst zag hij dat het display van zijn Gazelle e-bike was verdwenen. Het display was van het merk Bosch Intuvia. 

Twee gevallen WhatsAppfraude in Goor

Goor – Een inwoner van de Blauwververij kreeg dinsdag 5 januari een WhatsApp-bericht dat haar dochter een nieuwe telefoon had en een nieuw nummer. Ze moest dringend een rekening betalen van € 1250 maar kon niet bij haar bankieren-app en vroeg of haar moeder die rekening even wou betalen. De vrouw trapte er niet in, want haar dochter was bij haar en had helemaal geen nieuwe telefoon of nieuw nummer. Een man uit de Bentinckstraat kwam er minder gunstig vanaf. Hij kreeg ook op dinsdag 5 januari een soortgelijk WhatsAppbericht van zijn ‘zoon’. Hij moest zo snel mogelijk een bedrag van € 3231,77 overmaken naar ene I.A.M. Houdaif. Toen hij de oplichting opmerkte, was het al te laat om de overboeking ongedaan te maken. 

Fraude met DHL-link

Markelo – Een vrouw aan de Tolweg had dinsdag 5 januari een mobiele telefoon gekocht voor haar schoonmoeder. Via de mail ontving ze een link met een betaalverzoek van DHL voor de verzendkosten van € 6,75. Toen ze op de link klikte om dat bedrag te betalen, werd ze gebeld door de Rabobank dat iemand een poging deed om € 500 van haar bankrekening af te schrijven. Uiteindelijk is ze geen geld kwijtgeraakt. 

Poging WhatsApp- en ID-fraude mislukt

Delden – Een poging tot WhatsAppfraude is op vrijdag 8 januari mislukt bij een man wonend aan de Van Reedestraat. Hij ontdekte op tijd dat het verzoek om een bedrag van € 2864 over te maken niet van zijn echte ‘zoon’ afkomstig was. Aan de St. Annabrinkstraat is iemand slachtoffer geworden van ID-fraude. Hij kreeg op vrijdag 8 januari een product van de Media Markt die hij zelf niet had besteld. Hij heeft het product geretourneerd. 

Herenfiets gestolen

Delden – Een bezoeker van de wekelijkse markt aan het Ressingplein had zijn fiets vrijdag 8 januari gestald op de hoek van de Zuidwal en de Kortestraat. Bij terugkomst bleek zijn fiets gestolen. Het betreft een zwarte herenfiets van het merk Multicycle Expressive. 

Rijverbod voor automobilist

Markelo – Aan De Hiele hield de politie op zaterdag 9 januari om 04.30 uur een automobilist staande. Een speekseltest gaf aan dat de man vermoedelijk THC of opiaten had gebruikt. Een GGD-arts heeft op het politiebureau in Goor bij de man bloed afgenomen en in afwachting van de uitslag kreeg de man een rijverbod van 24 uur.

Aanhouding bij ontdekking hennepkwekerij

Bentelo – Aan de Platenkampsweg is maandagochtend 11 januari een hennepkwekerij opgerold. De politie trof in een woning ongeveer 200 jonge planten aan. De illegale teelt kwam in beeld doordat er sprake was van een piek in het energienetwerk. De bewoner van het pand is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne. Daarnaast zal er verder onderzoek worden gedaan naar de inrichting van de kwekerij. Ook is er sprake geweest van diefstal van stroom. De energienet-beheerder kan opvallend hoog verbruik op een locatie detecteren en meldt dit dan. Een overbelasting kan de levering van elektriciteit in de omgeving ernstig verstoren.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle