woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 20/21

Politienieuws week 20/21

Scooter en zadel van E-bike gestolen

Delden – Bij het treinstation van Delden is op dinsdag 17 mei een zadel van een E-bike weggenomen. De fiets stond op slot en was ook nog met een extra kabelslot vastgezet. Het zwarte zadel was van het merk Conway. Ook werd er bij dit station op maandag
16 mei tussen 17.30 en 19.00 uur een scooter van het merk Peugeot Speedfight weggenomen. 

Bestuurster getroffen door een boom en gewond op N740

Diepenheim – De hulpdiensten zijn donderdag middag 19 mei om 15.16 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Deldensestraat-N740. Ter plaatse bleek er een bestuurster te zijn getroffen tijdens het noodweer door een kruin van een boom en is daarbij gewond geraakt en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurster wilde een aantal takken van de weg halen om weer haar weg te vervolgen. Toen zij daar mee bezig was, kwam er een complete boomtop met alle takken naar beneden en viel boven op haar. De brandweer heeft de takken weggezaagd en aan de kant van de weg gegooid. De dikke takken zijn met een tractor aan de kant gedrukt en het wegdek is schoon geveegd door de brandweer. De N740 was lange tijd afgesloten. 

Bron en foto: News United/Jan Willem Klein Horstman

Automobilisten onder invloed

Diepenheim – De politie hield op zondag 22 mei om 0.30 uur aan de Grotestraat een automobilist staande vanwege zijn slingerende rijgedrag. Uit een blaasproef bleek overduidelijk dat de man gedronken had en een bloedproef op het bureau gaf later een score aan van 605 ug/l aan waar 220 ug/l maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. 

Markelo – Ook aan de Goorseweg werd een bestuurder van een personenauto aangehouden op zaterdag 21 mei om 16.10 uur. Een blaasproef bewees het gebruik van alcohol en een speekseltest was positief op cocaïne en amfetamine. Hem werd een rijverbod van 24 uur opgelegd. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle