woensdag, 5 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 21/22

Politienieuws week 21/22

Marktplaats fraude

Ambt Delden – De politie kreeg afgelopen week een aangifte binnen van oplichting via Marktplaats. Er was op 7 april € 175,00 via een tikkie overgemaakt voor een vakantie in Koudekerke. Binnen twee weken zou de gedupeerde bericht krijgen maar deze hoorde helemaal niets meer. Ook contact via de advertentie op Marktplaats was niet meer mogelijk want alle gegevens waren verwijderd. 

Bankfraude-slachtoffer

Goor – Een zogenaamde ABN-Amrobank medewerker belde maandag 23 mei omstreeks 15 uur en meldde het slachtoffer dat er verdachte transacties plaatsvonden. Daartoe was het verstandig in te loggen en de daglimiet te verhogen. Vervolgens zou de bankmedewerker het geld overboeken naar de spaarrekening om het veilig te stellen. Ze zouden ook iemand sturen van PostNL om de pinpas op te halen. Later werd ontdekt dat het slachtoffer voor € 4.540,00 is opgelicht. 

Inbraak stacaravan Hessenheem

Markelo – Aan de Potdijk bij Buitencentrum Hessenheem heeft op maandag 23 mei rond 16.20 een inbraak plaatsgevonden in een leegstaande stacaravan. Hij sloeg een ruit in om binnen te komen. De inbreker heeft zich later zelf bij de politie gemeld.

 

Eenzijdige aanrijding

Bentelo – De hulpdiensten zijn dinsdag 24 mei om 19.30 uur gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval met letsel op de kruising Kieftenweg – N740. De bestuurder die op de N740 reed, week uit voor een automobilist afkomstig uit de Kieftenweg en ramde daarbij een lantaarnpaal op de middengeleider. De vader en de zoon raakten daarbij gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. 

Aanhouding ter zake heling

Markelo – Wegens een melding op woensdag 25 mei rond 19.30 uur van vernielingen bij een schuilhut aan de Goorseweg ging de politie ter plaatse polshoogte nemen. Er werden twee jongeren met een scooter gesignaleerd. De scooter die zij bij zich hadden stond als gestolen geregistreerd. De jongeren hadden ook een kniptang, een boksbeugel en schroevendraaiers bij zich. Beide personen zijn aangehouden ter zake verdenking van heling. De politie onderzoekt hun mogelijke aandeel bij de diefstal van de scooter. 

Inbraak Noordwal

Ωelden – Bij een woning aan de Noordwal is tussen woensdag 25 en zaterdag 28 mei ingebroken. Ze klommen over de poort en sloegen de ruit in van de achterdeur. Er worden een laptop, iPad en loten van een loterij vermist. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle