zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 22

Politienieuws week 22

Banden lek gestoken

Goor – Zowel aan de Rubenstraat als de Rembrandstraat heeft iemand in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 mei banden lek gestoken van een Mercedes Sprinter en een Mercedes Vito. Van de Mercedes Sprinter had iemand een week eerder al de banden leeg laten lopen. Het is onduidelijk of de beide acties verband houden met elkaar.

Groot feest in Hagmolenbos

Ambt Delden  – In het bos aan de Hagmolenweg heeft de politie zondag 30 mei om 21.55 uur een feest beëindigd. Er waren zo’n 60 tot 70 mensen aanwezig en er werd harde muziek gedraaid. Het hele terrein was bezaaid met troep en drankflessen. Bij het zien van de politie maakten velen zich al uit de voeten. De overige achterblijvers kregen een waarschuwing en werden gemaand de troep op te ruimen. Bij een eventuele volgende keer zou de politie ook de muziekinstallatie in beslag nemen.   

Rijden zonder rijbewijs 

Delden – De politie gaf zaterdag 29 mei om 18.55 uur een automobilist rijdend op de Europalaan een stopteken. De politie liet de man blazen maar  deze proef doorstond hij goed. Hij kreeg wel een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en rijden tijdens volledige ontzegging. 

Koekoekslaan doelwit van inbrekers

Markelo – Drie verschillende woningen aan de Koekoekslaan zijn tussen donderdag 27 en zaterdag 29 mei doelwit geweest van inbrekers. Bij de eerste woning bleef het bij een poging. Er werd braakschade ontdekt aan de buitendeur maar er was niemand in de woning geweest. Bij de tweede woning werd een haakje van een openstaande de deur gehaald waardoor de inbreker makkelijk naar binnen kon. Hier werd een horloge van het nachtkastje gestolen ter waarde van € 80. Bij de derde inbraak werd een raam geforceerd en de hele woning werd doorzocht. De bewoner was op het moment van de inbraak niet thuis. Het is niet duidelijk of er iets vermist wordt. De politie zoekt getuigen. 

WhatsApp fraude gelukt maar geld terug

Goor – Een vrouw is ternauwernood ontsnapt aan WhatsApp fraude. Een persoon die zich uitgaf als haar dochter Mirella appte dat ze van 4G naar 5G over was gegaan en daarom een nieuw nummer had en niet kon internetbankieren. Ze vroeg een rekening te betalen maar dat lukte steeds maar niet ondanks dat ze haar pincode intikte op de random reader. Toen ze uiteindelijk haar zoon vroeg om haar te helpen met de overboeking ontdekte deze dat ze werd opgelicht. Ze kon haar dochter niet bellen, want die is doof. De zoon belde de Rabobank en die vertelden dat er € 1641,32 was afgeschreven en overgemaakt naar K.A. Mehmed. Ze konden de transactie nog ongedaan maken en het bedrag is teruggestort. 

Weer snelheidscontrole Bentelosestraat 

Hengevelde – De politie hield aan de Bentelosestraat op dinsdag 25 mei tussen 12.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole net binnen de bebouwde kom waar 50 km/u is toegestaan. Van de 1195 passanten waren er 131 overtreders. De hoogst gemeten snelheid was 79km/u.  

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle