woensdag, 8 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 27/28

Politienieuws week 27/28

Drie keer snelheidscontrole in Markelo

Markelo – Op donderdag 7 en vrijdag 8 juli werd gecontroleerd aan de Lochemseweg tussen 07.00 en 16.30 uur. Daar waren respectievelijk 1843 en 2001 passanten en 73 en 142 overtreders. Hoogstgemeten snelheid op 7 juli was 105km/u en 8 juli 141km/u, waar 80 is toegestaan. Op zondag 10 juli werd gecontroleerd op de Rondweg van 12.30 tot 21.00 uur. Hier waren 826 passanten en 203 overtreders. Hoogstgemeten snelheid was hier 136km/u waar 80 is toegestaan. 

Rijden onder invloed en zonder rijbewijs 

Ambt Delden – Aan de Petzoldweg is op vrijdag 8 juli om 22.45 uur een automobilist staande gehouden. Deze bleek al een ingevorderd rijbewijs te hebben. Ook werd er een gebruikershoeveelheid hasj aangetroffen. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd en zijn voertuig is afgesleept. Op het politiebureau is een speekseltest en bloedproef afgenomen. Hij kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. 

Diefstal fietsen

Delden – Bij Sportcomplex de Mors is op vrijdag 8 juli tussen 12.15 en 12.45 uur een fiets gestolen van het merk Gazelle Orange. 

Goor – Ook bij de Weverij werd in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli een fiets uit een appartementencomplex gestolen. Deze stond op slot. Het betrof een zwarte Sensa Lady Travel Lite V27. 

Ongeval met fiets en vrachtwagen

Delden – Een vrachtwagen en een fietser stonden maandag 4 juli om 08.15 uur op de kruising Galgenmaten/Europalaan voor het stoplicht te wachten. De fietser wilde rechtdoor en de vrachtwagen sloeg rechtsaf en zag daarbij de fietser over het hoofd. Laatstgenoemde kwam daarbij ten val. De vrachtwagenchauffeur zag dat en remde meteen. De fietser rolde onder de vrachtwagen door en kwam aan de andere kant weer overeind en kwam eraf met een snee in de arm. 

Politie waarschuwt voor babbeltruc rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om op iedere verdieping waar gewoond wordt een rookmelder te hebben. Oplichters maken gebruik van deze verplichting en doen zich momenteel voor als ‘rookmelder-inspecteur’. Dat doen ze met de smoes dat ze zogenaamd even komen controleren of bewoners conform de wettelijke verplichting al rookmelders hebben geïnstalleerd. Dit is echter een truc: eenmaal binnen hopen de oplichters zo met jouw waardevolle bezittingen aan de haal te gaan of zwakke beveiliging te traceren.

De politie waarschuwt hiervoor, naar aanleiding van diverse meldingen uit het hele land. Er wordt niet gecontroleerd op rookmelders door brandweer of politie. Wel zijn er woningcorporaties die rookmelders installeren of hierop controleren. “Dit zal altijd vroegtijdig en officieel door de woningcorporatie zelf worden gecommuniceerd”, aldus de politie. Komen er toch verdachte mensen bij u aan de deur om op rookmelders te contoleren, bel dan meteen 112. Laat nooit iemand binnen, die u zelf niet hebt uitgenodigd!  (Bron: politiekeurmerk.nl)

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle