zondag, 26 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 29/30

Politienieuws week 29/30

Poging tot stelen katalysator

Delden – Iemand die woensdag 21 juli tussen 14 en 16 uur aan het wandelen was op de Deldener Esch, had zijn auto aan de Europalaan tussen Delden en Bornerbroek geparkeerd. Toen hij na het wandelen de auto startte maakte deze een vreemd geluid, waarna de eigenaar van de Hyundai ix20 een garage bezocht. Daar werd hem verteld dat iemand een poging had gedaan met een slijptol de katalysator uit zijn auto te halen. Dit was niet gelukt, maar de auto heeft wel veel schade opgelopen. 

Verkeers- en straatnaamborden gestolen

Hof van Twente – Binnen de gemeente maakt de politie zich zorgen over het toenemende aantal diefstallen van verkeers- en straatnaamborden. In de eerste zes maanden van dit jaar waren dat er reeds 11 stuks. 

ID-fraude bij KNNV Delden

Delden – Een bestuurder van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) is slachtoffer geworden van identiteitsfraude. De penningmeester had hem op maandagmiddag 19 juli in een nepmail een verzoek gestuurd om een rekening te betalen voor gereedschappen en bouwmaterialen ter hoogte van € 2.681,49. Het geld moest worden overgemaakt naar de Commerzbank in Berlijn ten name van Vitalijn Martyn. Het geld is de vereniging helaas kwijt.   

Bij identiteitsfraude worden met gestolen identiteitsgegevens of vervalste identiteitspapieren aankopen gedaan of strafbare feiten gepleegd, onder de naam en identiteit van een onschuldige. Zowel burgers, bedrijven als de overheid kunnen hiervan slachtoffer worden. Heeft u een geval dat u wilt melden? Ga dan naar het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude van de overheid. (bron: www.fraudehelpdesk.nl).

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle