zondag, 7 maart 2021
Advertentie
Home Nieuws Politienieuws week 3

Politienieuws week 3

ID-fraude met Instagram account

Markelo – Een bewoner van de Fokker-straat kreeg op donderdag 7 januari van zijn vrienden een melding dat er een tweede Instagram-account van hem bestond. De vrienden hadden dat ontdekt via een persbericht, waarin gevraagd werd om een telefoonnummer door te geven. Daarna kwam er een 4-cijferige code die je dan kon invullen om € 19,99 over te maken. Geen van de vrienden heeft het bedrag overgemaakt. Instagram raadde aan het voorval bij de politie te melden. Het account is verwijderd. 

Gebruikt als geldezel voor horizontale fraude

Goor – Aan de Wielewaalstraat is dinsdag 5 januari een persoon gebruikt als geldezel. Een vriend van hem vroeg of iemand zijn rekening mocht gebruiken om € 500 loon op te storten. Daarop vroeg deze persoon om zijn bankpas met pincode om dit geld er weer af te halen. De eigenaar van de bankrekening ontdekte dat het een bedrag was van € 2441, 89 in plaats van € 500. Daarop heeft de gedupeerde op dinsdag 12 januari aangifte gedaan, de bank gebeld en de rekening laten  blokkeren. Ondertussen had degene die het geld gestort had, ook alweer ruim € 1700 opgenomen. 

Fraude via computer

Markelo – Een bewoner van Erve Gorkink is slachtoffer geworden van een persoon die zijn computer overnam. Eerst verscheen een viruswaarschuwing op zijn scherm met een 030-nummer. Hij belde dit nummer en werd toen gevraagd de computer over te laten nemen via teamviewer. De oplichter zat ruim 44 minuten in teamviewer en zei dat hij diverse virussen had gezien. Vervolgens vroeg hij de man € 349,95 over te maken voor een nieuwe virusscanner. Dat deed hij en verbrak de verbinding. Een half uur later werd de man gebeld door een vrouw die zei dat alles verwerkt was. 

Verzoek tot betaling van fatburners

Hengevelde – Een bewoner van de Bentelosestraat kreeg 22 december via de post een aanmaning van Klarna (een achteraf betaalsysteem) voor het betalen € 100,50 voor fatburners van Rica Corporation. Deze waren echter nooit besteld. Daarop werd contact gezocht met Klarna, maar die belden nooit terug. Vervolgens werd er een brief gestuurd van het CIB (centraal invorderingsbureau) met een vordering van € 127,22. Het oude bedrag plus een verhoging van € 26,72. Daarop is contact gezocht met het CIB, die de zaak nu verder onderzoekt.

Fiets gestolen bij NS Station

Goor – Aan de Stationslaan is op dinsdag 12 januari rond het middaguur een fiets gestolen uit de fietsenstalling. Het betreft een fiets van het merk Gazelle Orange en had lichtroze fietstassen. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle