donderdag, 30 maart 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 30/31

Politienieuws week 30/31

Twee keer WhatsApp fraude in Hof van Twente

Goor/Diepenheim – Twee mensen uit Goor en één uit Diepenheim zijn afgelopen week weer slachtoffer geworden van WhatsApp fraude. 

Beide keren gaf de oplichter zich uit als de dochter, die een nieuw nummer of nieuw toestel had en daardoor niet kon internet bankieren. Bij het slachtoffer uit Goor werd de derde overboeking geblokkeerd door de bank, die een vermoeden had dat er iets niet klopte. Twee overboekingen van resp. € 821,00 en € 730,00 konden niet meer ongedaan gemaakt worden. De persoon uit Diepenheim werd benadeeld voor een bedrag van € 1720,42. Probeer altijd uw kind te spreken alvorens geld over te maken, ook al zegt uw kind dat er niet gebeld kan worden. U hoort dan aan de stem wel, of het uw kind is of niet. 

Diefstal uit VW Caddy bij Sportpark de Mors  

Delden – De eigenaar van een VW Caddy, die deze op woensdag 28 juli om 6.45 uur geparkeerd had bij Sportpark de Mors, ontdekte bij terugkomst dat zijn gereedschap was gestolen. 

Hij mist onder andere een Makita haakse slijper en een decoupeerzaag. Van het merk Hikoki mist een boormachine. 

Uit de aangifte is het niet duidelijk of de auto op slot stond en/of er braaksporen zijn.

Straatmeubilair en auto’s beschadigd

Bentelo – Aan de Einkenlaan zijn tussen 21 en 24 juli twee auto’s bekrast en is er ook in die wijk straatmeubilair vernield. De auto’s, een Mitsubishi Outlander en Mitsubishi Colt, stonden gewoon netjes in de vakken geparkeerd. De politie is op zoek naar getuigen.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle