zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 34/35

Politienieuws week 34/35

Alternatief dorpsfeest Markelo relatief rustig

Markelo – Het alternatieve dorpsfeest in Markelo van afgelopen weekend is op een paar incidentjes na relatief rustig verlopen. Een keer werd er een proces verbaal uitgedeeld voor openbare dronkenschap. 

Geld betalen als borg voor lening

Goor – Een inwoner van Goor wilde op vrijdag 27 augustus via internet een lening afsluiten. Om de deal rond te maken moest hij € 200,00 borg betalen. Vervolgens werd nog eens € 250,00 borg gevraagd over te maken. Dat vertrouwde hij niet. De lening werd hem nooit verstrekt waarop hij aangifte deed.

Aanrijding fietser met vrachtwagen Markelo

Markelo – Een vrachtwagenchauffeur wilde op dinsdag 24 augustus rond 16.30 uur vanaf de Goorseweg rechtsaf slaan de Prinses Beatrixstraat in. Daarbij zag hij een fietser over het hoofd. De vrouw op de fiets werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis in Enschede. Ze had meerdere botbreuken opgelopen. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden als verdachte.

(Bron en foto: News United/Jan Willem Klein Horstman)

Controle Kanaaldijk gesloten verklaring

Delden – De politie heeft op dinsdag 24 augustus van 13.30 tot 14.15 uur aan de Kandaaldijk in Delden gecontroleerd op voertuigen die daar rijden. Dit is niet toegestaan vanwege een gesloten verklaring. Er werden twee processen verbaal uitgeschreven. 

Twee gevallen van spoofing

Diepenheim – Een inwoner van Diepenheim is op woensdag 18 augustus slachtoffer geworden van spoofing. Hij werd rond 16 uur gebeld door een zogenaamde medewerker van de Rabobank. Er werd hem gezegd dat iemand probeerde een bedrag van € 4000,00 van zijn rekening af te schrijven. Hij werd geadviseerd zijn geld over te boeken naar een spaarrekening. De man vertrouwde het niet maar om zijn vertrouwen te winnen werd hij doorgeschakeld naar de directeur, die hem ook een CV kon overleggen waarin te zien was dat hij al jaren bij de Rabobank werkte. Ook spraken beide medewerkers keurig Nederlands en ze hadden heel veel geduld. Ze raadden hem ook aan dat het handiger was om ze even mee te laten kijken tijdens het overboeken. Hij heeft een bedrag overgemaakt van € 9100,30 naar Coinmerce BV. Hij had allerlei handelingen uitgevoerd maar wist niet meer precies wat. Ter verificatie belde hij nog de Rabobank. Die vertelden hem dat hij was opgelicht en zijn geld kwijt was. 

Goor – Een inwoner van Goor is ook gedupeerd voor een bedrag van € 7000,00 door spoofing. Hij werd op 24 augustus om 9 uur ’s morgens gebeld door een zogenaamde medewerker, wederom van de Rabobank. Zijn bankpassen zouden niet meer geldig zijn. De man zei dat hij op het hoofdkantoor van de Rabobank werkte in Rotterdam. Er was wel een medewerker in de buurt van Goor dus die kon wel even langskomen om zijn bankpassen en e-reader op te halen. Deze heeft hij afgegeven en waarschijnlijk ook zijn pincode. Daarop heeft deze man in Goor twee keer gepind. Een keer een bedrag van € 5000, een keer een bedrag van € 1250,00 en vervolgens nog vijf keer een bedrag van 

€ 150,00 in Arnhem.

Poging inbraak Posthuisstraat

Goor – In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 augustus heeft een bewoner van de Posthuisstraat aangifte gedaan van een poging tot inbraak. Er was zichtbaar gepoogd een raam te openen met een schroevendraaier. Dit is niet gelukt. Het raam was geborgd met dievenklauwen. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle