dinsdag, 4 oktober 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 36/37

Politienieuws week 36/37

Diefstal palenrammer

Ambt Delden – Uit een schuur bij een woning aan de Bollenweg is in de nacht van 31 augustus op 1 september een GUDE palenrammer gestolen. 

Bankfraudeur aangehouden 

Markelo – Een bewoner uit Markelo werd op vrijdag 9 september door een nep-medewerker van de Rabobank gebeld dat er iets mis zou zijn met haar bankpas. Ze werd gevraagd haar pincode te geven en er zou iemand langskomen om haar bankpas op te halen, die ze in een envelop moest stoppen. Rond 16.30 uur zag een oplettende politieagent in zijn vrije tijd een man lopen met een mondkapje. Hij zag dat hij ergens aanbelde, iets aannam en weer wegging. Daarop belde de agent bij hetzelfde adres aan en vroeg wat er aan de hand was. De vrouw legde alles uit en zo kon ze snel de echte Rabobank bellen die meteen alle rekeningen blokkeerde. De man met het mondkapje had in Holten al wel € 1100,00 gepind, maar kon ter plaatse worden aangehouden. De vrouw heeft het gestolen bedrag teruggekregen. 

Verwaarlozing huisdieren

Hof van Twente – Vanwege een melding bij de dierenpolitie zijn bij een woonhuis meerdere huisdieren in beslag genomen. Twee honden en drie katten waren ernstig verwaarloosd en de dierenpolitie heeft de dieren naar een dierenopvang gebracht. Er wordt een onderzoek ingesteld. 

Diefstal bij tankstation

Goor – Een vrouw die afgelopen week ging tanken bij het Tankstation Avia aan de Kerkstraat is slachtoffer geworden van diefstal. Ze had haar bankpas uit haar portemonnee gehaald om te tanken en haar portemonnee op de achterbank laten liggen. Toen ze getankt had en de pas weer terug wilde doen in de portemonnee, bleek deze te zijn verdwenen.  

Drie fietsen gestolen NS Station

Delden – Een inwoner van Delden is slachtoffer geworden van diefstal van twee fietsen op donderdag 7 september tussen 11 en 17 uur. Het gaat om een Stella Morena en een Stella Livorno. Beide elektrische fietsen stonden gestald bij het NS station in Delden. Tussen 3 en 4  september werd ook nog een E-bike Gazelle Paris ontvreemd bij het station.    

Meerdere diefstallen bij Rood Zwart

Delden – Uit de kleedkamers bij vv Rood Zwart zijn meerdere items ontvreemd, waaronder mobiele telefoons, een bankpas en een ID. Via ‘zoek mijn iPhone’ is door een van de gedupeerden een adres ontdekt in Goor. De politie ging daar op donderdag 8 september polshoogte nemen. Daar werden twee mobiele telefoons aangetroffen. De persoon aldaar is aangehouden inzake heling. De bankpas en de ID zijn nog niet teruggevonden.  

Helpdesk fraude via Google account

Markelo –  Via iemands eigen website is een Google account geblokkeerd. Daarop belde de man op woensdag 7 september het helpdesknummer +31 97010286435. Hem werd aangeraden het programma ‘ultraviewer’ op zijn computer te downloaden en € 1,00 over te maken om de blokkade op te heffen. Hij gaf zijn ID en password af. Daarop zag hij de Rabo-app in beeld komen en kreeg hij argwaan. Ter controle keek hij op zijn mobiele telefoon naar zijn bankrekening en zag dat er drie keer € 300,00 was afgeschreven in plaats van € 1,00. Hij belde de Rabobank en liet alle rekeningen blokkeren. De Rabobank zou proberen het geld terug te halen, of dat gelukt is, is niet bekend. 

Rabobank fraude

Bentelo – Een bewoner van Bentelo werd op donderdag 9 september op haar vaste nummer gebeld door een zogenaamde medewerker van de Rabobank. Ze belden om haar te helpen met haar bankrekening waar dubieuze transacties op zouden worden gedaan. Er werden allerlei handelingen verricht op haar computer omdat de vrouw in de veronderstelling was dat het betrouwbaar was. Er is een zeer groot geldbedrag verdwenen. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle