zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 36/37

Politienieuws week 36/37

Achtervolging en aanhouding 

Delden – Een automobilist is vanwege zijn rijgedrag na een achtervolging op zondagavond 12 september omstreeks 21 uur staande gehouden aan de Greekerinckskamp. Bij de bestuurder werd een speekseltest afgenomen, die het gebruik van amfetamine, methamfetamine en cannabis aantoonde. Ook vond de politie een ploertendoder in de wagen. De man is meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne voor bloedafname. De bijrijder is ook aangehouden voor het vermoedelijk bij zich dragen van harddrugs. 

Automobilist weigert blaastest

Markelo – Een automobilist werd op zondag 12 september rond middernacht aangehouden aan De Hulpe. De politie vermoedde dat de man drank had genuttigd en verzocht om een ademanalyse. De man wilde hier niet aan mee werken en daarop gaf de politie een ‘bevel tot medewerking’. Ook dit mocht niet baten. De man is aangehouden. Het weigeren van een alcoholtest kan verstrekkende gevolgen hebben. Het wordt gelijkgesteld met een alcoholgehalte in schaal 9: 866 – 945  µg/l of 2,01 – 2.15 ‰. Dit komt neer op een flinke geldboete en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van negen maanden.

Rijbewijs ingevorderd 

Goor – De politie zag op klaarlichte dag op zaterdag 11 september om 11.50 uur een personenauto slingerend voorbij komen. In het Reggelaantje hielden ze de bestuurder staande, die stevig onder invloed en zeer onvast ter been was. Hij is meegenomen naar het politiebureau en een blaastest wees een score van 1110 ug/l uit, waar 220 ug/l maximaal is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Rijverbod opgelegd

Diepenheim – Ook in Diepenheim werd een dronken bestuurder van een personenauto van de weg gehaald. Dit was op de Kleidijk op vrijdag 10 september rond 21 uur. Op het bureau in Goor scoorde hij de blaastest 495 ug/l, wat hem een rijverbod opleverde. 

Inbraak in kerk

Goor – Aan de Hengeveldsestraat is in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september ingebroken in de H.H. Petrus en Pauluskerk. Met behulp van een koevoet werden meerdere deuren opengebroken. Ook op de bovenverdieping werden deuren opengebroken en alle kasten doorzocht. Er is een geldbedrag weggenomen.   

Fietsen gestolen/geruild

Delden – Op de hoek van de Greekerinckskamp en de Hengelosestraat zette een man op vrijdag rond 16 uur zijn fiets tijdelijk neer, niet op slot, en liep het weiland in waarbij hij zijn fiets nauwlettend in de gaten hield. Na een tijdje keerde hij terug en zag dat zijn fiets weg was en er een andere voor in de plaats was gezet. Hij heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn Gazelle type oranje C8, kleur grafiet. De ‘geruilde’ fiets heeft hij bij de politie achtergelaten. 

Goor – Ook aan de Van Kollaan is een herenfiets van het merk Gazelle oranje H57, kleur blauw gestolen die bij de supermarkt aldaar was neergezet. Deze fiets stond niet op slot.  

Winkeldief overmeesterd

Goor – Bij een supermarkt in het centrum van Goor hebben winkelpersoneel en klanten zich op maandag 6 september rond 17.30 uur ingezet om een winkeldief te overmeesteren. Hij had acht blikjes mixdrank gestolen met een waarde van € 18,32. De eigenaar van de supermarkt heeft aangifte van de diefstal gedaan. De dief is aangehouden en heeft een winkelverbod opgelegd gekregen.

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle