vrijdag, 2 december 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 37/38

Politienieuws week 37/38

Snelheidscontrole Rondweg Diepenheim

Diepenheim – De politie heeft op vrijdag 16 september tussen 8.00 en 16.30 uur een radarcontrole gehouden aan de Rondweg. Op deze weg is 80 km/uur de maximaal toegestane snelheid. Van de 1454 passanten waren er 214 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/uur. 

Fietsdiefstallen Goor en Delden 

Goor/Delden – Bij de NS stations in zowel Goor als Delden zijn tussen maandag 12 en woensdag 14 september weer meerdere fietsen gestolen. In Goor werd een blauwe Koga E-tour Lady gestolen. In Delden betrof het een Gazelle damesfiets type Montreux, kleur blauw/wit en een grijze elektrische fiets van het merk Amslod Wellington met een zwart rekje achterop. 

Automobilist met drank en drugs achter stuur

Ambt Delden – Tussen Goor en Delden heeft de politie op donderdag 15 september omstreeks 2 uur ’s nachts een bestuurder van een personenauto staande gehouden. Hij testte positief op cocaïne en alcohol. Hij is meegenomen naar het bureau voor een bloedproef. Ook kreeg hij een 24 uurs rijverbod opgelegd.

Autoruit vernield

Delden – Van een auto die aan de Langestraat in het centrum geparkeerd stond, is in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 september een achterruit vernield. Het is niet duidelijk met wat voor een voorwerp de ruit is vernield. Het betrof een zwarte Suzuki Swift. De politie zoekt getuigen. 

Poging inbraak Broenshof

Diepenheim – Bij een woning aan de Broenshof is op maandag 12 september tussen 21.30 en 22.30 uur een steen door een ruit gegooid. Daarop werd de politie gealarmeerd en ook het signalement van de persoon was doorgegeven. De politie zag iemand fietsen die voldeed aan het signalement en hield deze persoon aan op verdenking van poging tot inbraak.  

Winkeldiefstal supermarkt

Goor – Bij een supermarkt aan het Wevers-plein heeft de eigenaar van die supermarkt een winkeldief op heterdaad betrapt. Dit gebeurde maandag 12 september om ongeveer 15 uur. De eigenaar zag dat de man een flesje fris leegdronk en terugzette in het schap. Vervolgens pakte hij een salade en liep de deur uit. Daarop belde de eigenaar de politie. Er ontstond een worsteling toen de man besefte dat hij werd beschuldigd van winkeldiefstal. Daarbij is de eigenaar van de supermarkt meerdere malen geslagen. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het arrestantencomplex in Borne. 

Weer bankfraude

Delden – Een inwoner van Delden werd woensdag 7 september door een nep-medewerker van de Rabobank gebeld met de vraag of het klopte dat iemand € 2200,00 had afgeschreven van haar rekening. Dit klopte niet, dus zei de man dat hij haar rekening zou blokkeren. Ze moest dan wel een nieuwe pas aanvragen. Ook werd ze gevraagd haar pincode te geven en er zou iemand langskomen om haar bankpas op te halen. Rond 15.45 uur kwam een man de pas ophalen en nam ook even plaats achter haar computer. De vrouw moest even weg omdat ze de schilder op bezoek had. Ondertussen kon de man zijn gang gaan. Hij vroeg haar daarna haar pas kapot te knippen, waarna de man vertrok. Daarop kreeg ze argwaan en belde ze met de ‘echte‘ Rabobank, die haar kon vertellen dat er helaas al € 1250 was afgeschreven. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Bij het Parochiehuis in Delden houdt de wijkagent Jos Olde Daalhuis weer inloopspreekuren op maandag van 10.00 tot 13.00 uur en op de donderdag van 17.00 tot 19.00 uur. U kunt ook een afspraak maken met de wijkagent via 0900-8844. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Reggehof programma

Kettingbotsing Goor

Ongeval met drie auto’s

Zin in Kerst?

Lifestyle