vrijdag, 9 december 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 38/39

Politienieuws week 38/39

Fietscomputer en fietsen gestolen

Goor – Bij de Höfte is op woensdag 21 september om 13.45 uur een Bosch Intuvia fietscomputer gestolen van een elektrische fiets. Op donderdag 22 september is tussen 8 en 16 uur een elektrische fiets gestolen bij het NS station. Het was een Sparta type M7TB met grijze fietstassen. 

Delden – Ook hier werd bij het NS station op maandag 19 september tussen 11 en 18 uur een elektrische fiets gestolen. Dit was een groene Batavus Finez E-Go Power.

Ambt Delden – Aan de Grote Looweg, waar op dat moment een bruiloft gaande was, is op vrijdag 23 september rond 22.30 uur een poging gedaan een fiets te stelen. Twee personen werden door bruiloftsgasten aldaar op heterdaad betrapt waardoor de fietsdiefstal mislukte. Een dader hebben ze te pakken gekregen, de tweede kon wegkomen. 

Automobilist met drank achter stuur

Goor – Aan de Zomerweg heeft de politie op zaterdag 24 september omstreeks 23.40 uur ’s nachts een bestuurder van een personenauto staande gehouden, die op dat moment over een middengeleider was gereden en een lantaarnpaal had geramd. Hij testte positief op alcohol en een bloedproef wees een score van 560 ug/l uit, waar 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Automobilist zonder rijbewijs

Goor – Even later was het weer raak aan de Zomerweg op zondagnacht 25 september om 01.45 uur toen een automobilist staande werd gehouden die geen geldig rijbewijs in bezit had. Hij kreeg daarnaast ook een proces verbaal voor het beledigen van een politieagent en aanhouding met verzet. Bij het arrestantencomplex in Borne wees een speekseltest het gebruik van cannabis uit. Of hij ook alcohol had genuttigd moet nog blijken uit de afgenomen bloedproef.   

Winkeldiefstal supermarkt

Goor – Bij een supermarkt aan het Wevers-plein heeft de eigenaar van die supermarkt een winkeldief op heterdaad betrapt. Dit gebeurde zaterdag 24 september tussen 13.30 en 14.30 uur. De eigenaar zag dat de man een potje pillen pakte ter waarde van € 22,89 en vervolgens vertrok zonder te betalen. Hij hield de dief staande en belde de politie. De man is aangehouden en heeft een winkelverbod gekregen.  

Aanrijding met letsel

Foto News United – Bert Kamp

Markelo – Aan de Rijssenseweg heeft op zondag 25 september om 12 uur ’s middags een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto’s. Een voertuig kwam met de achterkant in een sloot terecht. Twee van de drie inzittenden raakten daarbij gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De inzittende van het tweede voertuig bleef ongedeerd maar beide auto’s moesten worden afgevoerd. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

Bij het Parochiehuis in Delden houdt de wijkagent Jos Olde Daalhuis weer inloopspreekuren op maandag van 10.00 tot 13.00 uur en op de donderdag van 17.00 tot 19.00 uur. U kunt ook een afspraak maken met de wijkagent in Delden of Goor/Diepennheim via 0900-8844. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle