zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 38/39

Politienieuws week 38/39

Rijverbod van 24 uur voor drugsgebruik

Goor – Een automobilist is om het rijden op hoge snelheid op zondag 26 september omstreeks 23 uur staande gehouden aan de Kerkstraat. Bij de bestuurder werd een speekseltest afgenomen, die het gebruik van cannabis aantoonde. De man is meegenomen voor een bloedproef, die afgenomen werd door de GGD. In afwachting daarvan kreeg de man een rijverbod van 24 uur opgelegd. 

Delden – Ook aan de Kolk werd bij een bestuurder van een personenauto een speekseltest afgenomen. Dit gebeurde op donderdag 23 september om 18.45 uur. De test wees het gebruik van cocaïne en cannabis uit. In afwachting van de uitkomst van de bloedproef kreeg ook hij een rijverbod van 24 uur. 

Ongeldig rijbewijs

Goor – Aan de Gruttostraat werd ook een automobilist aangehouden op 26 september om 17.15 uur. De man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hij kreeg een proces verbaal maar de aanhouding zal zeker nog een vervolg krijgen om dat de man al eerder was aangehouden voor het rijden zonder een geldig rijbewijs.

Slachtoffers Marktplaatsfraude en ‘phishing’

Goor  – De online oplichting maakt ook in Hof van Twente regelmatig slachtoffers. Deze week was het weer twee keer raak in Goor. Op dinsdag 21 september had iemand een zwart leren jasje op Markplaats gezet. De koper kon het niet ophalen en wilde graag dat de verkoper het jasje zou opsturen. Om zeker te weten of hij de verkopende partij kon vertrouwen, stuurde hij een linkje, waarmee de verkoper € 0,10 moest overmaken. Na enig wantrouwen belde de verkoper toch maar even met zijn bank. De bankmedewerker meldde dat er € 300,00 was afgeschreven in plaats van de € 0,10. Het geld is helaas niet meer terug te halen. 

Een ander geval van online oplichting gebeurde op woensdagavond 22 september. De betreffende persoon werd gebeld door een bankmedewerker van de ING, afdeling fraude. Deze zei dat er frauduleuze handelingen plaatsvonden op zijn rekening. Het beste kon hij de bankmedewerker mee laten kijken, daarvoor moest hij een app downloaden op www.anydesk.com. Dat gedaan hebbende, gaf hij de oplichter ruim baan om zijn bankrekening meermaals te plunderen. Het totaalbedrag van de oplichting was bijna €17.000. 

Aanhanger gestolen

Delden – Aan het Lannink is op zaterdag 18 september rond 17 uur een aanhanger gestolen. De aanhanger zat vol met spullen voor de Brocante markt. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Alertheid bewoners gevraagd

Delden – Bij meerdere appartementen in Delden zijn meubelstoffeerders langs de deuren gegaan om een offerte te maken voor het herstofferen van uw meubels of voor tapijtreiniging. Er is een vermoeden van oplichting, wat de politie op dit moment nog onderzoekt. De politie vraagt u alert te zijn.  

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle