zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 39/40

Politienieuws week 39/40

Automobilist met drugs achter stuur

Markelo – Een automobilist en een medepassagier zijn op zondag 10 oktober om 22.45 uur staande gehouden aan de Rondweg. Uit de auto kwam een sterkte wietlucht. Ook hadden ze een zakje met 2 gram wiet in bezit. Een speekseltest bij de bestuurder wees het gebruik van cocaïne, THC en opium uit. Een blaastest was negatief. De man is meegenomen voor bloedonderzoek en kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd.

Inbraak in caravan

Markelo – Op een camping aan de Goorseweg is tussen 23 september en 5 oktober ingebroken in een stacaravan. De inbreker(s) verschafte(n) zich toegang tot de caravan door een ruit te vernielen. Er zijn diverse goederen meegenomen, waaronder een TV, een cirkelzaag en een boormachine beide van het merk Bosch, een spelcomputer, sieraden een kachel, een stofzuiger, een wandklok en een haakse slijper. De politie vraagt getuigen zich te melden.   

Verkeersbord vernield

Goor – De politie kreeg een melding dat op 10 oktober om 3 uur ’s nachts jeugdigen een verkeersbord en -paal aan de Stoevelaarsweg aan het vernielen waren. Toen de politie arriveerde, waren ze er vandoor gegaan maar ze hadden wel hun fietsen achtergelaten. De politie had de fietsen mee genomen naar het bureau in Goor. Later kwamen ze naar het bureau hun excuses aanbieden (en waarschijnlijk hun fietsen ophalen). Ze zijn met toestemming van de ouders doorverwezen naar bureau Halt. 

Ongeldig verklaard rijbewijs

Hengevelde – Een automobilist werd op vrijdag 8 oktober om 15.45 uur aan de Goorsestraat staande gehouden. Hij reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politie legde de man hiervoor een proces verbaal op.  

Poging tot inbraak

Markelo – Aan de Worsinkweg is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 oktober een poging tot inbraak gedaan bij een woning. Aan de voorzijde werd een raam in geslagen en een raamkozijn beschadigd. Ook werd er een poging gedaan via de toegangsdeur binnen te komen. Vooralsnog wordt er niets uit de woning vermist.  

Internetfraude

Hof van Twente –  Een bewoner van Hof van Twente deed op zaterdag 2 oktober op de website www.gamesomnia.nl, die hij zag via Facebook, een aankoop van een Playstation Disc Edition voor € 515,00. De Playstation werd nooit geleverd. Ook was de website ineens uit de lucht. Via Facebook dook weer een advertentie op voor dezelfde Playstation. Nu heette de website ineens Feiberheit. Er is aangifte gedaan van de fraude. 

Snelheidscontrole Haaksbergerweg

Markelo  – De politie hield op vrijdag 8 oktober tussen 07.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole aan de Haaksbergerweg. Op deze weg is 80 km/uur maximaal toegestaan. Er waren 2510 passanten waarvan er 20 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/uur.   

Illegaal vuurwerk

Goor – De politie controleerde op donderdag 7 oktober een woning aan de Beukenstraat op het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Er werden 19 verpakkingen met Cobra 6 explosieven aangetroffen en in beslag genomen. Cobra 6 valt in de categorie extreem zwaar vuurwerk en is illegaal in Nederland.  

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle