dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 4/5

Politienieuws week 4/5

Diefstal fiets en rugzak

Goor – Aan de Paulus Potterstraat is op vrijdag 28 januari een Batavus damesfiets gestolen die op slot stond. Op de fiets was ook een zwarte rugzak bevestigd. Deze is ook gestolen.

Inbraak woning

Delden – In een woning aan Rijssenseweg is zaterdag 29 januari rond 20 uur ingebroken. Voor de inbraak is vermoedelijk een ladder gebruikt, die niet van de bewoners was. Op de eerste verdieping is een slaapkamerraam kapot geslagen om in de woning te komen. De bewoners ontdekten de inbraak bij thuiskomst later die avond. De hele zolder is overhoop gehaald. Er worden sieraden vermist. 

Poging tot inbraak 

Goor – Bij een woning aan de Van Ensestraat is op zaterdag 29 januari tussen 11 en 18.30 uur getracht in te breken. Bij thuiskomst zag de bewoner braaksporen aan de voordeur en er was geprobeerd glaslatten te verwijderen. Voor zover bekend is het niet gelukt om binnen te komen.

Inbraak woning

Delden – Aan de Van Wassenaerweg is op vrijdag 28 januari rond 12.30 uur op klaarlichte dag ingebroken. Toegang tot de woning werd verschaft via een ladder die bij een huis aan de Greekerinckskamp in de struiken lag. Door een open slaapkamerraam op de eerste verdieping konden ze binnenkomen. Er worden sieraden en geld vermist. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Woningbrand 

Markelo – In een woning aan de Rijssenseweg werd door een bewoner brand in de slaapkamer ontdekt op vrijdag 28 januari om 13.30 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoner had rook ingeademd en is door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Woninginbraak

Diepenheim – Bij een woning aan de Ruimersdijk is in de nacht van 27 op 28 januari ingebroken. De sensor van de buitenlamp was kapotgeslagen en er is getracht binnen te komen via een keukenraam. Dit is niet gelukt. Via het badkamerraam konden ze wel binnenkomen. De hele woning is doorzocht inclusief de zolder. Het is nog onbekend wat er vermist wordt, het onderzoek loopt nog. 

 

Fraude met bitcoins

Diepenheim – Een inwoner van Diepenheim is voor een enorm bedrag opgelicht met bitcoins. De fraude begon al in november 2019 en heeft lang voortgeduurd, maar nu is de man op 27 januari toch aangifte komen doen. Hij liet zich verleiden door een spam mail over bitcoins, met Beau van Erven Dorens erin. De presentator twitterde in december 2019 al: “Dit is allemaal oplichting dus trap er niet in”. Helaas trapte de Diepenheimer er wel in. Er is veel telefoonverkeer geweest van mensen uit Engeland en Israël. Hij werd regelmatig weer opnieuw benaderd en de verleiding was groot omdat de bitcoin het in 2019 heel goed deed. Hij is in totaal benadeeld voor meer dan € 150.000. 

Snelheidscontrole Markelo en Goor

Markelo/Goor – De politie heeft op de Haaksbergerweg in Markelo een snelheidscontrole gehouden op donderdag 27 januari van 8 tot 16.30 uur. Er waren 1764 passanten waarvan er 12 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 104 km/uur waar 50 is toegestaan.

Ook op de Rijksweg in Goor werd gecontroleerd op snelheid tussen 9 en 18.30 uur op dinsdag 25 januari. Hier waren 2287 passanten waarvan er 28 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 112 km/uur waar 80 is toegestaan.

Automobilist met drugs

Goor – In de Pastoriestraat heeft de politie op maandag 24 januari om 20.30 uur een automobilist staande gehouden op verdenking van gebruik van drugs en/of alcohol. Er werd positief getest op cocaïne, cannabis, methamfetamine en amfetamine. De man kreeg een 24 uurs rijontzegging in afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek. 

Getuigen kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle