dinsdag, 29 november 2022
spot_img
HomeNieuwsPolitienieuws week 40/41

Politienieuws week 40/41

Weer golf van fietsdiefstallen

Hof van Twente – Vrijdag 7 oktober is in Delden bij het NS station een Batavus damesfiets zilverkleurig gestolen. De fiets stond op slot. In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober is aan de Grotestraat in Goor een witte Gazelle driewieler gestolen. Op 7 oktober werd in de Langestraat in Delden een fiets gestolen, merk Gazelle Ultimate met fietstassen. Donderdag 6 oktober tussen 14 en 15 uur zijn twee elektrische fietsen gestolen aan de Sportlaan in Delden. Beide fietsen stonden op slot en waren ook nog met een extra kettingslot aan de woning bevestigd. Dit slot is doorgeslepen. Het ging om een Batavus C7 plus batterij en een Sparta Black Metallic met fietstassen. Aan de Kievitstraat in Delden is tussen woensdag 5 en vrijdag 7 oktober een fiets ontvreemd die achter de poort van een woning stond, helaas niet op slot. Het betrof een Flyer C5 E-bike. Zondag 2 oktober is er in de Molenstraat in Delden een E-bike gestolen. Dit betrof een grijze Gazelle Grenoble met fietstassen zonder display. Van deze diefstal zijn camerabeelden beschikbaar gesteld. Deze worden nog onderzocht. 

Snelheidscontrole

Hengevelde – Aan de Needsestraat heeft de politie op woensdag 5 oktober tussen 12.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er waren 1871 passanten waarvan er 377 in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/uur waar 50 maximaal is toegestaan.    

 

Automobilist met drugs

Ambt Delden – Een bestuurder van een personenauto is op zaterdagnacht 8 oktober rond 2 uur staande gehouden op verdenking van drugs- en/of alcoholgebruik. Een speekseltest wees inderdaad het gebruik van drugs uit. De man is meegenomen naar het bureau voor een bloedproef en kreeg een rijverbod van 24 uur. 

Poging tot inbraak

Goor – Bij een woning aan de Meerdam is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober een poging tot inbraak gedaan. Van een bij de woning behorende schuur is getracht de deur open te breken met een koevoet. Dit is niet gelukt. 

Poging tot inbraak bibliotheek

Markelo – Met een straatsteen is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober gepoogd een ruit van de bibliotheek in de Grotestraat te vernielen. Er is veel schade maar het is niet gelukt de ruit kapot te slaan.  

 Katalysator gestolen

Goor – Van een zwarte BMW 3-serie is in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 oktober een katalysator gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Herman Heijermansstraat.  

Kassa leeggeroofd

Delden – Bij een winkel aan de Kortestraat is op donderdag 6 oktober de kassa leeggehaald. De eigenaar, die zich achter in de winkel bevond, hoorde de kassa rinkelen. Toen ze ging kijken was de kassa leeg maar in de winkel was geen mens meer te zien.  

Diefstal uit garagebox

Delden – Bij een hotel aan de Morsweg zijn in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober goederen uit een garagebox gestolen. De toegangspoort en de deur van de kapschuur waren met een ijzeren hangslot vergrendeld. Het gaas naast de schuur was doorgeknipt en de roldeur was uit zijn sponning gedrukt. De lijst van gestolen goederen wordt nog opgesteld. 

Windows-account gehackt

Delden – Een inwoner van Delden ontdekte op woensdag 31 augustus een vreemde e-mail in zijn inbox. Helaas opende hij de e-mail en de link in de mail waardoor hij het Trojaanse virus zelf op zijn computer installeerde. Daarop werd zijn Windows-account gehackt en kon informatie en een foto worden gestolen. Daarmee werd hij gechanteerd en gesommeerd € 400,00 te betalen aan een zogenaamde bitcoin portemonnee. Kort daarna werd hij benaderd door Marktplaats dat hij geld moest betalen omdat zijn advertentie naar boven was geplaatst, maar hij had helemaal geen advertentie op Marktplaats staan. 5 oktober deed de man aangifte van de hack. 

De politie raadt in dit geval aan altijd meteen aangifte te doen en zo snel mogelijk alle wachtwoorden te wijzigen. 

In sommige van de bovenstaande gevallen zoekt de politie getuigen. Deze kunnen zich melden via het landelijke nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

Bij het Parochiehuis in Delden houdt de wijkagent Jos Olde Daalhuis weer inloopspreekuren op maandag van 10.00 tot 13.00 uur en op de donderdag van 17.00 tot 19.00 uur. U kunt ook een afspraak maken met de wijkagent in Delden of Goor/Diepenheim via 0900-8844. 

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle