zondag, 5 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 41/42

Politienieuws week 41/42

Gekwalificeerde diefstal uit garage

Markelo – Aan de Taets van Amerongenstraat is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober een gekwalificeerde diefstal gepleegd. Twee klapdeuren aan de achterzijde van de garage zijn opengebroken. Al het gereedschap wat in kratten klaar stond om te verhuizen, is weggenomen. De gedupeerde maakt nog een inventarislijst. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.  

Schedelbasisfractuur fietser

Delden – Op de Beckumerweg is een fietser ten val gekomen op zaterdag 16 oktober omstreeks 21 uur.  Een auto wilde een afrit afrijden en zag daarbij de fietser over het hoofd. De fietser kwam ten val en raakte buiten bewustzijn. Hij werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis en bleek een schedelbasisfractuur te hebben opgelopen. 

Autospiegel vernield

Goor – Aan het Jannink is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober een spiegel van een auto getrapt, die aan de straat stond geparkeerd. Het betrof een witte Mitsubishi Colt. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie. 

Ongeval op rotonde en Potdijk

Hengevelde – Een fietser komende uit de richting van Goor werd op vrijdag 15 oktober om 16.30 uur door een automobilist op de rotonde van de Goorsestraat en Needsestraat geschept. De fietser viel op de motorkap. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en had licht letsel aan zijn gezicht opgelopen, maar kon later wel naar huis. Waarschijnlijk gebeurde het ongeval door de laaghangende zon.  

Markelo – Ook aan de Potdijk werd een fietser aangereden op vrijdag 15 oktober rond 15 uur. De auto kwam uit de Herikerweg richting Rijssenseweg en zag daarbij de fietser die van links kwam over het hoofd. De fietser liep letsel op aan hoofd, handen en been en is meegenomen naar het ziekenhuis.

Verlaten plaats ongeval

Bentelo – Aan het Burgemeester Buyvoetsplein is een auto beschadigd geraakt doordat er waarschijnlijk iemand bij het achteruit rijden de auto heeft geraakt. Het betreft een Huyndai I40 waarvan de bumper en een koplamp defect zijn. Dit gebeurde op zondag 10 oktober tussen 12.30 en 15.00 uur.  

Goor – Aan de Schoolstraat is op dinsdag 12 oktober rond 20 uur een lantaarnpaal aangereden en omgevallen. Ook hier is de dader vertrokken zonder zich te melden. De politie vraagt in beide gevallen om getuigen.

Snelheidscontrole Bentelosestraat 

Hengevelde  – De politie hield op woensdag 13 oktober tussen 07.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole aan de Benteloseweg net binnen de bebouwde kom, waar 50 km/uur maximaal toegestaan. Er waren 1428 passanten waarvan er 203 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 136 km/uur.   

Kentekenplaat gestolen

Delden – Van een auto die geparkeerd stond aan de Langestraat is tussen 9 en 11 oktober een kentekenplaat ontvreemd. Het is het nummerbord van een Volvo met kenteken 72-TH-FB. De politie vraagt ook hier getuigen zich te melden.

Ernstig geval van spoofing

Markelo – Weer is een inwoner van Hof van Twente slachtoffer geworden van spoofing. Hij werd maandag 11 oktober gebeld door een medewerker van de SNS bank met de melding dat iemand € 23.000 van zijn rekening probeerde te halen. Hij werd verzocht in te loggen op zijn computer en moest allerlei codes invoeren om zijn geld veilig te stellen. Ook moest hij zijn bankpas met pincode en DigiD in een envelop doen en deze zou later door een medewerker van de SNS bank worden opgehaald. Er kwam inderdaad een jongeman langs van rond de 1.90-1.95 meter lang met donker uiterlijk en hij sprak zeer gebrekkig Nederlands. Hij heeft de envelop meegekregen. Om 4 uur ’s nachts werd de man wakker en had er een slecht gevoel bij waarop hij de bank belde. Er bleek reeds
€ 14.611 van zijn bank te zijn afgeschreven. Er is onder andere op maandagavond 11 oktober drie keer geld opgenomen bij de pinautomaat aan de  Goorseweg in Markelo, om 20.12, 20.13 en 20.14 uur. Ook hier hoopt de politie dat eventuele getuigen zich melden.  

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372. 

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle