maandag, 6 februari 2023
spot_img
HomeNieuwsHof van TwentePolitienieuws week 42/43

Politienieuws week 42/43

Dronken bestuurster

Ambt Delden – Een automobiliste is op zondag 24 oktober om half 3 ’s nachts aangehouden vanwege haar rijgedrag. De politie nam een blaastest af, ze blies 460 ug/l waar 220ug/l (0,5 ‰) de maximaal toegestane hoeveelheid is. Ze kan een proces verbaal tegemoet zien en ze kreeg een rijverbod van vier uur. 

Autospiegel vernield

Delden – Aan de Langestraat ter hoogte van v.v. Rood Zwart heeft iemand van een witte Peugeot 208 op zondag 24 oktober omstreeks 11.30 uur ’s morgens een buitenspiegel afgereden. De dader liet helaas geen briefje achter. Wel verloor hij bij de aanrijding zelf ook een deel van zijn eigen autospiegel, die naast de Peugeot werd aangetroffen. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de wijkagent in Delden via nummer 0900-8844. 

Vernieling en diefstal fietsen

Diepenheim – Bij de Spar is op zondag 17 oktober om 12 uur ’s middags een elektrische fiets van het merk Sparta beschadigd. De hondenmand die op de fiets bevestigd zat, is vernield en de versnelling is kapot. 

Markelo – Een grijze mountainbike van het merk Scott was even aan de Industrieweg neergezet, helaas niet op slot. Bij terugkomst was de fiets verdwenen. De fiets heeft een waarde van circa € 1.500. 

Goor – Ook een damesfiets van het merk Cortina is op zaterdagnacht 16 oktober om 01.00 uur ontvreemd aan de Kerkstraat. Deze fiets stond wel op slot. Er zijn camerabeelden die de politie op dit moment nog onderzoekt. 

WhatsApp fraude

Hof van Twente – Een inwoner van onze gemeente is slachtoffer geworden van Whats-App fraude. Via zijn zoon kreeg hij een app dat deze tijdelijk een nieuw telefoonnummer had. Hij wilde een bedrag lenen van
€ 1944,21 en zou dat de volgende dag terugbetalen. Zoveel kon de vader niet missen. Hij kon maximaal € 933,45 overmaken en deed dat ook naar het opgegeven bankrekeningnummer. De volgende dag keek de man of zijn zoon het geld al terug had betaald. Dit was niet het geval, waarop hij zijn zoon belde, die nergens van bleek te weten. De man is helaas opgelicht en het geld is niet meer terug te halen. 

Twee keer snelheidscontrole

Hof van Twente – De politie hield op donderdag 21 oktober tussen 07.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole aan de Rijksweg in Goor waar 80 km/uur maximaal is toegestaan. Er waren 3551 passanten waarvan er 52 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid was 107 km/uur. Ook aan de Needsestraat in Hengevelde werd gecontroleerd op snelheid op woensdag 20 oktober van 08.00 tot 16.30 uur binnen de bebouwde kom waar maximaal 50km/uur is toegestaan. Hier waren 1275 passanten waarvan 199 in overtreding en de hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur.

Identiteitsfraude via Facebook

Markelo – Een vrouw zag op woensdag 6 oktober via Facebook een advertentie voorbij komen met een vacature voor thuiswerk. Ze reageerde en kreeg via WhatsApp contact met mevrouw Renate Arts. Uurloon, voorwaarden en startdatum werden besproken en vastgesteld op maandag 11 oktober. Ook moest ze allerlei kopieën doorsturen van onder andere haar ID, bankpas, aflever- en e-mailadres en een Idin-check (verplicht als je vanuit huis werkt, red.). Ze moest
€ 4,75 betalen waarvoor ze de link voor de ID-check zou krijgen. Ook werd haar
€ 80,00 beloofd voor elke nieuwe persoon die ze aan zou dragen. Op 10 oktober verifieerde ze nog eens of alles nog doorging omdat ze sindsdien niets meer had vernomen van Renate. Deze was niet meer te bereiken. Ze kreeg wel bericht dat ze een mobiel abonnement bij KPN had afgesloten en dat ze per direct € 96,99 moest betalen. Dit heeft ze zelf nooit afgesloten. Navraag bij KPN leerde dat waarschijnlijk iemand anders dit heeft afgesloten met haar gegevens. De schade bleef voor haar beperkt tot de € 4,75. 

Voor sommige gevallen vraagt de politie om uw medewerking. Getuigen kunnen zich melden onder nummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Fraude kunt u melden bij de politie en ook bij www.fraudehelpdesk.nl of via het landelijke telefoonnummer 088-7867372.

In Delden kunt u op maandag van 10 tot 13 uur en op donderdag van 17 tot 19 uur het inloopspreekuur van de wijkagent bezoeken.

Nieuwstip of nieuwe informatie?

Tip onze redactie via een WhatsApp-bericht: 06 11 43 55 22

Laatste Nieuws

Lifestyle